Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Webber představil v Austrálii novinku Porsche

Webber představil v Austrálii novinku Porsche

V Bathurstu krotil sedm set koní

Úvodní podnik Intercontinental GT Challenge na okruhu v australském Bathurstu ozvláštnila výjimečná událost. Poprvé se zde veřejnosti na závodní dráze představil vůz Porsche 911 GT2 RS Clubsport. Sedm set koní pod jeho kapotou krotil ambasador značky, bývalý skvělý pilot F1 Mark Webber.

Jel jsem tady poprvé před čtyřiadvaceti lety, tenkrát s formulí Ford,“ zavzpomínal na svoji premiéru na kultovní Mount Panoramě. „Návrat s tak silným strojem byl pro mě nevšedním zážitkem. Je neuvěřitelné, jaký má motor tah. I když jsem do toho nešel naplno, na koncích rovinek jsem se dostal na 296 kilometrů za hodinu. To je šílené!

Mark Webber se vrátil na místo svých závodnických začátků

Porsche 911 GT2 RS Clubsport bylo odhaleno v listopadu minulého roku na autosalonu v Los Angeles. Jeho výroba je limitována počtem 200 kusů a je primárně určen pro klientský motorsport. Pohání jej šestiválec v uspořádání boxer o objemu 3,8 litru. Výkon je přenášen na zadní nápravu prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

K zákazníkům se auta dostanou v květnu. Jejich cena začíná na 405 000 eur.

Komentáře ke článku