Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dvoustovkou po dvou kolech a na ledě

Dvoustovkou po dvou kolech a na ledě

Unikátní projekt českého jezdce

Pavel Kubera je náruživým vyznavačem disciplíny, zvané motocyklové dragstery. Přistupuje k ní však originálním způsobem. Mašinu totiž prohání po ledové dráze.

Poprvé toto dobrodružství podstoupil v lednu 2017, na rybníku za jednou vesnicí na Vysočině. Později svoje možnosti otestoval na zamrzlé chotěbořské přehradě.

Nyní se chystá přijmout daleko větší výzvu. Ve švédské Arsundě se pravidelně koná prestižní setkání Speed Weekend on the Ice (Rychlostní víkend na ledě). Pavel Kubera se během něj hodlá pokusit se svým strojem překonat rychlostní hranici 200 km/h.

V současné době mu ovšem chybí naplnit zhruba třetinu předpokládaného rozpočtu, nutného k zajištění účasti. „Nechceme zaplatit všechno. Ale potřebujeme pokrýt náklady na trajekty, pohonné hmoty, ubytování, licenci a pojištění,“ vypočítává závodník, který finanční prostředky sbírá prostřednictvím projektu Hřeby a led na crowfundingové platformě startovac.cz. 

Komentáře ke článku