Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche zkouší autonomní jízdu v servisu

Porsche zkouší autonomní jízdu v servisu

Vůz si sám naplánuje trasu ke zvedáku

Porsche testuje používání autonomní jízdy ve vlastní servisní dílně. Její pracovníci ovládají pohyb auta k hydraulickému zvedáku prostřednictvím tabletu. Projekt je součástí spolupráce v rámci inovační platformy Startup Autobahn a poběží do poloviny roku 2019.

Areál v Ludwigsburgu byl nejprve převeden do virtuálního zobrazení, které bylo využito k trénování umělé neuronové sítě. Ta absolvovala více než jeden milion testovacích kilometrů a samostatně se učila na základě reálných rámcových dat. Následně bude uskutečněn zkušební provoz ve skutečných podmínkách. 

Náš tým bude používat autonomní jízdu v servisu, abychom získali cenné zkušenosti,“ uvedl Thomas Eckert, vedoucí oddělení produktové optimalizace v oblasti poprodejních služeb. 

Technologie umělé inteligence zajistí vozidlu orientaci a také mu dovolí samostatně rozpoznávat a lokalizovat objekty a naplánovat trasu. Omezení rychlosti na sedm kilometrů za hodinu spolu s řidičem sedícím za volantem zaručí bezpečnost při praktické realizaci.

 

 

Komentáře ke článku