Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vylepšený Jaguar XE

Vylepšený Jaguar XE

Prémiový sedan přináší více luxusu a moderní techniky

Modernizovaný Jaguar XE přináší vylepšený design exteriéru, nový luxusní interiér a moderní technologie. Přední část získala nový vzhled, takže se vizuálně blíží elektrickému  crossoveru I-Pace. Vzadu jsou nový nárazník a difuzor.

Jaguar XE MY20
Nový interiér přináší více jemných materiálů. Multimediální systém Touch Pro Duo s desetipalcovým displejem už se dříve představil u elektrického modelu I-Pace. Používá kombinaci dvou dotykových displejů, kapacitních senzorů a ovladačů určených k ovládání klíčových funkcí automobilu. Řidič má na místě přístrojového panelu k dispozici interaktivní displej o uhlopříčce 12,3“.

Jaguar XE po vzoru sportovního modelu F-Type nabízí volič automatické převodovky v provedení SportShift a posuvný přepínač jízdních režimů systému Jaguar Drive Control. Nový multifunkční volant převzatý z I-Pace má dotykové plochy s podsvícenou grafikou.  

Hliníkové slitiny jsou použity až na 75 % karoserie Jaguaru XE. Pohon zadních nebo všech kol doplňují nejmodernější motory. Zákazníci si mohou vybrat z nabídky tří zážehových a vznětových jednotek řady Ingenium. Zájemci o sportovní svezení mají k dispozici zážehový motor Ingenium disponující výkonem 220 kW (300 k) a točivým momentem 400 N.m. V kombinaci s pohonem všech kol umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7 s. Další zážehový motor Ingenium má výkon 184 kW (250 k), zatímco úsporný turbodiesel 2,0 l disponuje 132 kW (180 k) a točivým momentem 430 N.m při spotřebě nafty 4,9 l/100 km.

Jaguar XE MY20

Standardem pro všechny modely XE je volič systému Jaguar Drive Control, opět převzatý z F-Type. Posuvný ovladač na středové konzoli nabízí možnost volby ze čtyř různých nastavení upravujících řízení, odezvu plynu a chování převodovky. Systém Adaptive Dynamics zároveň konstantně upravuje nastavení tlumičů tak, aby za všech okolností zajistil optimální vyvážení mezi pohodlím a ovladatelností.

Vnitřní zpětné zrcátko ClearSight kombinuje kameru sledující prostor za automobilem a integrovaný displej. V režimu využívajícím kameru má navíc řidič k dispozici širší úhel záběru (50°).

Díky novým technologiím a velkorysejší standardní specifikaci nabízí nový model Jaguar XE cenovou výhodu až 100 000 Kč ve srovnání s předchozími verzemi XE. Zákazníci si mohou vůz objednat u autorizovaných partnerů již nyní. Předběžná základní cena na českém trhu startuje na 1 163 536 Kč včetně DPH.

Jaguar XE MY20

Komentáře ke článku