Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai ukázal Sonatu s platformou 3. generace

Hyundai ukázal Sonatu s platformou 3. generace

Sedan s profilem sportovního kupé a prostorným interiérem

Hyundai odhalil první snímky osmé generace modelu Sonata, která nahradí dosavadní vozy představené v roce 2014. Tato kdysi u nás velmi populární modelová řada se do Evropy nedováží, ovšem nová generace ukazuje směřování stylu korejské značky.

Hyundai Sonata 2020

Vychází z konceptu Le Fil Rouge, který debutoval na ženevském autosalonu v roce 2018 (letos Hyundai v Ženevě absentoval). Sportovní styl s profilem kupé vychází ze souladu proporcí, celkového uspořádání, estetiky a techniky.
Nová Sonata má sportovnější vzhled než její předchůdce. Je nižší a širší. Rozvor byl prodloužen o 35 mm a délka narostla o 45 mm.

Hyundai Sonata 2020

Příď definují dva prvky: výrazně prostorové tvary, zdůrazňující hladká zaoblení, a jasně vymezená kapota. Kaskádovitá maska chladiče navazuje na kapotu, čímž umocňuje celkový dojem přídě. Světla pro denní svícení, doplněná funkcí „skrytých“ světlometů, poprvé použitou ve vozidle značky Hyundai, jsou nejvýznamnější inovací v oblasti designu.

„Skryté“ světlomety mají ve vypnutém stavu chromovaný vzhled. Tato světelná technika byla poprvé představena na koncepčním voze Hyundai HDC-2 loni v červnu na autosalonu v Busanu. Nové uspořádání světlometů definuje designérskou identitu budoucích automobilů Hyundai.Sonata má širokou, dlouhou kapotu motoru a elegantní linii střechy. Dojem šířky umocňují také mimořádně široké zadní svítilny.

Hyundai Sonata 2020

Nová světelná technika nalézá uplatnění také ve vnitřním prostoru v podobě dekoračního osvětlení přístrojové desky a výplní dveří. Moderní přístrojová deska zaujme křídlovitým tvarem. Designéři maximálně snížili výšku její a výdechů ventilační soustavy. Designéři záměrně nepoužili velké displeje, jimiž je v současnosti vybaveno mnoho luxusních automobilů, protože odvádějí pozornost od řízení. Oba displeje jsou vizuálně propojeny křivkou ve tvaru písmene S. Jsou zapuštěny do okolních ploch a vybaveny kapacitními dotykovými tlačítky.

 

Sonata bude využívat novou platformu Hyundai 3. generace, která se posléze stane základem všech nových modelů značky a umožní použití další generace pohonných jednotek označovaných jako Smartstream Powertrain.

 

Hyundai Sonata 2020

Hyundai Le Fil Rouge

Komentáře ke článku