Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lister LFT-C je dobře nadopovaný Jaguar F-Type

Lister LFT-C je dobře nadopovaný Jaguar F-Type

Pro milovníky jízdy nahoře bez se nabízí 10 kusů otevřené verze

Těm, kterým se zdá být Jaguar F-Type příliš krotkým, připravila legendární britská firma Lister speciální verzi LFT-666 s motorem o výkonu 666 k (490 k). Nyní přichází s deseti vozy s karoserií Roadster, umožňujícími s větrem ve vlasech akcelerovat z 0 na 100 km/h za tři sekundy a poté zrychlovat až do 330 km/h.

Lister LFT-C

Přeplňovaný motor Jaguar o objemu pěti litrů vyladili ve firmě Lister Motor tak, aby poskytoval uvedených 666 k (490 k). K tomu přidali exkluzivní panely karoserie z uhlíkového kompozitu, nový přední nárazník a spliter, zadní difuzor a spoiler na zadním nárazníku, jinou mřížkou chladiče a speciální litá kola.

Interiér bude ručně vyroben a vybaven pro každého z deseti kupujících individuálně s použitím nejkvalitnější kůže. Na kapotě motoru bude mít každý vůz stříbrnou plaketu s číslem vozu.

Ceny za LFT-C začínají na 139 000 liber (přibližně 4,1 milionu korun), přičemž zákazník může svůj vůz dovyzdobit z „téměř neomezeného“ seznamu prvků dodatečné výbavy.

Lister LFT-C

Lister limitoval produkci hard-topu LFT-666, která byla omezena na pouhých 99 vozů. Dodávky začaly v lednu a celá letošní produkce je již vyprodána. Zájemci ale mohou i nadále objednávat vozy, které budou vyrobeny počátkem roku 2020. Lister Motor na tyto vozy poskytuje záruku na sedm let.

Lister nabízí i sady pro úpravy karoserie a nová kola pro všechny verze Jaguaru F-Type v sadách s cenou začínající na 9750 librách (30 000 korun). F-Type s úpravami od firmy Lister jsou označeny jako Lister LFT bez doplňkové číslice uvádějící výkon motoru.

Úpravy Jaguaru F-Type jsou dílem firmy Lister Motor Company z Lancashiru. Reinkarnace legendárních vozů s karoseriemi Knobbly a Costin (od bratra zakladatele firmy Cosworth, věhlasného aerodynamika Franka Costina) vyrábí v hrabství Cambridgeshire firma Lister Cars. Brian Lister začal se stavbou závodních vozů využívajících motory Jaguar už v roce 1957. V roce 2013 společnost Lister Motor získali otec a syn Andrew a Lawrence Whitakerové.

Lister LFT-C

Komentáře ke článku