Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Stuttgartská premiéra Porsche Cayenne Coupé

Stuttgartská premiéra Porsche Cayenne Coupé

První SUV s aktivními aerodynamickými prvky

Ve Stuttgartu se uskutečnila světová premiéra modelu Porsche Cayenne Coupé. „Vůz si podržel veškeré technické vymoženosti aktuální modelové řady Cayenne, umocnil je však ještě dynamičtějším designem a díky četným detailům se stal ještě progresivnějším, atletičtějším a emocionálnějším,“ uvedl předseda představenstva Porsche AG Oliver Blume. 

Automobil je kupříkladu opatřen kombinací pevného střešního a nastavitelného zadního spoileru jakožto součástí systému Porsche Active Aerodynamics (PAA). Zařízení se aktivuje při překročení rychlosti 90 km/h a zvyšuje přítlak na zadní nápravu. Vedle sériově dodávané panoramatické střechy je možné za příplatek získat i její provedení z karbonu.

Už v základu zákazník obdrží dvacetipalcová kola z lehké slitiny, speciální posilovač řízení, parkovací asistent se zpětnou kamerou, Porsche Active Suspension Management či Chrono paket. Na přání se dodávají například dvaadvacetipalcové ráfky, kožené doplňky v interiéru nebo správně vyladěný výfuk. 

Na výběr jsou dvě motorizace. Přeplňovaný zážehový šestiválec ze sebe dostane 250 kW (340 koní) a vykazuje nejvyšší točivý moment 450 Nm. Z nuly na stovku zrychlí za šest sekund a dále může pokračovat až na 243 km/h. 

Vrcholný osmiválec Biturbo o objemu čtyř litrů se chlubí výkonem 404 kW (550 koní) a točivým momentem 770 Nm. Hranici 100 km/h zdolá z klidu za 3,9 sekundy a řidiči umožní zážitek z jízdy rychlostí až 286 km/h.

Cena v Německu začíná na 83 711 eur.

Komentáře ke článku