Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sen karavanistů jménem GMC Sierra Heavy Duty

Sen karavanistů jménem GMC Sierra Heavy Duty

Nejnovější podoba pickupu utáhne ještě těžší přívěsy než dosud

GMC Sierra Heavy Duty ve verzi pro modelový rok 2020 nejen utáhne víc než dosud, ale nabízí i jedinečné vybavení pro manévrování s přívěsem. Systém ProGrade Trailering je vybaven neméně než 15 kamerami včetně poprvé použitého virtuálního pohledu skrz přívěs. Navíc zahrnuje i mnoho dalších systémů, například Trailering App s testem osvětlení přívěsu, diagnostikou elektroniky, sledováním tlaku v pneumatikách a teploty, připomínkou termínů údržby nebo záznamníkem odjezdů.

GMC Sierra HD

Pro plné využití všech předností tohoto vozu je dostupný inteligentní přívěs navržený pro integraci řídicího systému iN∙Command od společnosti ASA Electronics, umožňující monitorovat a ovládat vybrané funkce přes mobilní aplikaci myGMC.

K dispozici je i obří diagonální patnáctipalcový head-up displej, který nabízí užitečné informace o trase, včetně rychlosti vozidla, navigačních dat a zobrazení sklonu pro jízdu po silnici. Dostupná je i náhrada zpětného zrcátka kamerou.

GMC Sierra HD

Úplně nová je jedenáctistupňová automatická převodovka Allison, spojená s legendárním turbodieselem 6,6 Duramax s výkonem 328 kW (445 k) a točivým momentem 1134 N.m. To jsou dostatečné parametry, aby Sierra HD zvládla přívěs s hmotností 13,6 t (!). Podle předpokládané zátěže lze volit vzadu jednoduchá kola nebo dvoumontáž.

Pro zájemce o jízdu v těžším terénu je připravena verze AT4, která má kromě úprav vnější podoby, spojených s lepší ochranou karoserie a podvozku, i jiné nastavení pérování, zadní diferenciál Eaton s uzávěrkou, osmnáctipalcová kola se speciálními pneumatikami Michelin, doplňkové systémy usnadňující jízdu mimo zpevněnou vozovku nebo sklonoměr a sledování situace kolem vozu HD Surround Vision.

GMC Sierra HD se vyrábí ve Flintu ve státě Michigan. Jak je patrné z parametrů tohoto vozu, s jeho exportem do Evropy se nepočítá.

GMC Sierra HD
GMC Sierra HD
GMC Sierra HD

Komentáře ke článku