Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Panther ProjettoUno je poctou designu z počátku 70. let

Panther ProjettoUno je poctou designu z počátku 70. let

Ares Design vrací zpět nádherné kupé De Tomaso Pantera

De Tomaso Pantera je jedním z kultovních aut 70. let. V Itálii usazený Argentinec Alejandro de Tomaso ho nechal vytvořit jako nástupce modelu Mangusta. Nádhernou karoserii navrhl v karosárně Ghia Američan Tom Tjaarda. V letech 1971 a 1972 bylo v Modeně vyrobeno 7260 těchto kupé poháněných motory Ford V8 5,8 l/243 kW (330 k). Většina vozů byla prodána ve Spojených státech díky spolupráci s prodejci Fordu za poloviční cenu než stály srovnatelné automobily Ferrari.

Ares Panther ProjettoUno

Společnost Ares Design se sídlem v Modeně chce pod heslem Legends Reborn oživovat v omezených sériích některé klasické automobily s tím, že zachová jejich jedinečný vzhled, ale jako základ bere současné vozy.

Prvním z těchto vozů je Panther ProjettoUno. Pod překrásnou karoserií se ukrývá současná technika - podvozek, motor V10 5,2 l/480 kW (650 k) a pohon všech kol - převzatá z Lamborghini Huracán. Zachovány byly i výklopné světlomety, ovšem nyní využívají technologii LED. Kovaná kola, dvacetipalcová vpředu a jednadvacetipalcová vzadu, ukrývají obří uhlíko-keramické kotouče brzd Brembo se šestipístkovými čelistmi.

Interiér bude mít podobu podle specifikací dohodnutých se zákazníkem, nicméně je třeba se připravit na zásadní změnu: místo řadicí páky jsou zde páčky pod volantem. Pečlivě vyladěná aerodynamika by měla zajistit bezpečné dosažení rychlosti 325 km/h.

Ares slibuje dodání vozu 12 týdnů po objednávce. Základní cena začíná na 615 000 eur (15,9 milionu Kč). Během následujících pěti let by mělo být vyrobeno kolem 70 vozů.

Ares Panther ProjettoUno
Ares Panther ProjettoUno
Ares Panther ProjettoUno

Komentáře ke článku