Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Transporter 6.1 debutuje na veletrhu bauma 2019

Nový Transporter 6.1 debutuje na veletrhu bauma 2019

Volkswagen představuje skříňový vůz a valník s dvojitou kabinou

Po únorové premiéře osobního modelu Multivan 6.1 představuje Volkswagen Užitkové vozy na největším veletrhu stavebních strojů na světě bauma 2019 nový užitkový model Transporter 6.1.

VW Transporter 6.1

Volkswagen Transporter 6.1 je díky inovativním asistenčním systémům ještě bezpečnější a komfortnější než dosud. Nová řešení optimalizují každodenní pracovní život, například při přepravě dlouhých předmětů.

Volkswagen Užitkové vozy vybral pro dalekosáhlou modernizaci šesté generace modelu Transporter záměrně nové dodatečné označení 6.1. Realizovaná technická opatření totiž značně přesahují rozsah běžných modernizací. Příkladem je přechod z hydraulického na elektromechanický posilovač řízení. K tak komplexní změně systémů v rámci modelové řady dochází obvykle jen při kompletní generační obměně. Elektromechanický posilovač řízení otevřel cestu k rozšíření nabídky asistenčních systémů o zcela nové spektrum funkcí, přispívajících k významnému zvýšení bezpečnosti a komfortu.

Mezi nové asistenční systémy patří Lane Assist (aktivní asistent pro jízdu v jízdním pruhu), Park Assist (umožňuje parkování s automatickým řízením), ochrana bočních stěn vozu (upozorňuje na kriticky malou vzdálenost od překážek a osob), asistent pro vyjetí z parkovacího místa (chrání při couvání z parkovacího místa) a Trailer Assist (automatickým řízením maximálně usnadňuje manévrování s přívěsem). Nabídku nových systémů doplňuje rozpoznávání dopravních značek (k dispozici v kombinaci s navigačním systémem). Skříňové verze a kombi jsou navíc sériově vybaveny novým asistentem pro kompenzaci bočního větru. Je-li vůz vystaven působení náhlého poryvu bočního větru, například při jízdě po mostě, zajistí tato funkce stabilizaci vozu. K sériové výbavě patří též multikolizní brzda a asistent pro rozjezd do kopce.

Rozšířena byla navíc možnost přepravy dlouhých předmětů, které lze nově zasunout až pod dvojsedadlo spolujezdce. Maximální délka nákladového prostoru se tím zvětší z 2450 mm na 2800 mm, resp. z 2900 mm na 3300 mm (u verze s dlouhým rozvorem).

Transporter 6.1 bude na český trh uveden s hospodárnými turbodiesely 2,0 litru na podzim letošního roku. Bude k dispozici ve výkonových stupních 66 kW (90 k), 81 kW (110 k), 110 kW (150 k) a 146 kW (199 k). Všechny splňují emisní normu Euro 6d Temp. Verze s výkonem 110 kW a 146 kW budou na přání dostupné s pohonem všech kol 4MOTION.

Komentáře ke článku