Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Fiat Argo Trekking jen pro Brazílii

Fiat Argo Trekking jen pro Brazílii

Malý městský model dostal crossoverovou verzi

Fiat malý hatchback Argo prodává více než rok a půl v Brazílii. Navzdory krizi tamního trhu dodal od června 2017 už více než 100 000 kusů. Italská automobilka se nyní snaží tuto bilanci ještě vylepšit s novou variantou nazvanou Argo Trekking. Je to crossoverová verze s vyšší světlou výškou 40 mm a robustnější konstrukcí. K tomu se přidávají pneumatiky pro smíšené použití a přepracované charakteristiky pérování, tlumičů a elektrického posilovače řízení.

Fiat Argo Trekking

Pod kapotou však nejsou žádné změny. Čtyřválcový motor Firefly 1,3 l umožňuje použití etanolu i benzinu. Na etanol má největší výkon 80 kW (109 k) a točivý moment 139 N.m. Převodovka je pětirychlostní, přímo řazená.

Po stránce vzhledu Argo Trekking zaujme díky černé střeše, krytům zrcátek, zadnímu spoileru a střešním lištám, stejně jako nálepkám Trekking na bocích.

Fiat Argo Trekking

Součástí standardního vybavení je sedmipalcový dotykový displej informačního systému Uconnect, elektricky ovládaná okna, elektrická zrcátka a mlhová světla.

Fiat Argo měl být základem pro nástupce úspěšného modelu Punto. Jenže realizace tohoto automobilu, který se měl vyrábět v srbském Kragujevaci, byla zastavena.

Fiat Argo Trekking
Fiat Argo Trekking

Komentáře ke článku