Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Univerzální pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Univerzální pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Pohodlí při jízdě, skvělé brzdné vlastnosti a ovladatelnost

Nástupce oblíbených a vysoce hodnocených pneumatik řady Eagle F1 Asymmetric 3 přináší nové technologie, které umožnily významné zvýšení brzdného výkonu na mokrém povrchu a ovladatelnosti na suché vozovce bez jakýchkoli ústupků ohledně pohodlí při jízdě nebo hlučnosti.  

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Základem nových pneumatik je především vlastní vývoj ušlechtilé směsi, která jim propůjčuje vynikající chování na mokru, aniž by přitom omezovala jejich odolnost nebo ovladatelnost na suchém povrchu.

Pneumatiky jsou zkonstruovány tak, že se při brzdění zvětšuje jejich styčná plocha s vozovkou, což přispělo ke zkrácení brzdné dráhy ve srovnání s Eagle F1 Asymmetric 3 o celkem 4 %.

Dále se Goodyear zaměřil i na omezení ohybu a přenosu příčných sil v oblasti běhounu. Výsledkem jsou přesná reakce v zatáčkách, lepší záběrové vlastnosti a nerušená akcelerace, což pomáhá zlepšit ovladatelnost vozu na suchém povrchu. Současně to posílilo i zpětnou vazbu při řízení.

Nový produkt je určen pro rostoucí trh vysoce výkonných pneumatik (UHP). K dispozici je celkem 61 rozměrů, které Goodyear uvede na trh mezi únorem a prosincem 2019 jako výbavu pro širokou škálu vozů od Volkswagenu Golf až po Porsche 911.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Komentáře ke článku