Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Škoda Superb Scout

Nová Škoda Superb Scout

Česká automobilka uvádí i crossoverovou lifestylovou verzi vrcholného modelu

Verze Scout se rozměrově neliší od Superbu Combi, ale nabízí i vlastnosti a schopnosti terénního vozu.

škoda superb scout

Díky standardně dodávanému paketu pro špatné cesty, který zahrnuje kryt pohonného ústrojí i prahů a zvětšení světlé výšky o 15 mm, standardně dodávanému pohonu všech kol a dodatečnému režimu Offroad ve volbě jízdního režimu Driving Mode Select podává Superb Scout dobré výkony i mimo asfaltové cesty. Na přání je k dispozici adaptivní podvozek DCC.

Superb Scout bude dodáván výhradně s nejvýkonnějším vznětovým a zážehovým motorem, pohonem všech kol a sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Vznětový 2,0 TDI/140 kW (190 k) s maximálním točivým momentem 400 N.m je vybaven systémem SCR se vstřikováním AdBlue. Zážehový 2,0 TSI/ 200 kW (272 k) má maximální točivý moment 350 N.m.

škoda superb scout

Nový Superb Scout dostal, stejně jako ostatní modely Scout, výrazný offroadový vzhled. Nově tvarovaná zvětšená maska chladiče sestupuje jako u všech modernizovaných Superbů k nárazníku a má černé dvojité lamely v chromovaném rámečku. V porovnání s ostatními variantami má vůz nově tvarované robustní nárazníky vpředu i vzadu se spodním krytem v barvě hliníku. Další plastové kryty zabraňují poškození podběhů, prahů a spodních částí dveří. O elegantní vzhled se starají chromovaný střešní nosič a lišty kolem bočních oken. Kryty zpětných zrcátek mají hliníkový design. Na blatnících jsou speciální plakety s nápisem Scout.

Standardně dodávaná osmnáctipalcová kola z lehké slitiny Braga jsou na přání v dvoubarevném provedení. Nově jsou na přání k dispozici dvoubarevná devatenáctipalcová kola Manaslu z lehké slitiny. Mechanicky sklopné tažné zařízení, které je za příplatek, dokáže táhnout brzděný přívěs o hmotnosti až 2200 kilogramů.

škoda superb scout

V interiéru je speciální dřevěný dekor s logem Scout. Na přání se nabízí elektricky seřiditelné sedadlo spolujezdce ze zadních sedadel a paket pro spaní. Kombi Superb Scout má zavazadlový prostor o objemu 660 l, který lze sklopením opěradel zadních sedadel zvětšit na 1950 l. Součástí standardní výbavy jsou elektricky ovládané páté dveře.

škoda superb scout

Komentáře ke článku