Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Trpaslík na kolech pro dva

Trpaslík na kolech pro dva

Renault EZ-POD je robotické vozítko s elektrickým pohonem

Renault usilovně hledá možnosti budoucí mobility, samozřejmě s elektrickým pohonem a autonomním řízením. Na veletrhu spotřební elektroniky a moderních technologií Viva Technology v Paříži vedle dalších, už známých konceptů, představil ve světové premiéře robotické vozítko EZ-POD jako další ze zajímavých nápadů, nepříliš vzdálených případné sériové produkci.

Renault Ez-Pod

Dvoumístný dopravní prostředek EZ-POD je určen pro logistická centra, rozlehlé výrobní závody, obchodní střediska nebo hotelové areály. Může se pohybovat dokonce i v prostorech s hojným výskytem chodců, například na letištích nebo parkovištích.

Konstrukčně vychází z vozítka s elektrickým pohonem Twizy. Jeho modulární koncept umožňuje vytváření různých variant - osobních i užitkových. Jeho hlavní předností jsou minimální rozměry s půdorysnou plochou pouhé 3 m2.

Renault Ez-Pod

Jednoduchost konstrukce je umožněna tím, že se toto dvoumístné vozítko pohybuje pomalu. Prostor před ním skenují kamera a LiDAR. Na přídi a zádi jsou navíc radary pracující na krátkou i dlouhou vzdálenost a ve výbavě nechybí ani přijímač signálu GPS. Spojení pro komunikaci s okolím zajišťují dvě antény na střeše. Celý systém je připraven pro plně autonomní provoz.

Renault Ez-Pod

Komentáře ke článku