Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Karoq Velo plní sny cyklistů

Škoda Karoq Velo plní sny cyklistů

Vše, co mohou při svých cestách potřebovat

Pro cyklistu, který sní o perfektním letním výletě, je koncept Karoq Velo, postavený ve Škoda UK, dokonalým autem. Britský koncept posouvá principy Simply Clever na novou úroveň, protože prvky výbavy tohoto vozu přinášejí dokonalý zážitek před jízdou i po ní pro stále rostoucí počet cyklistů.

Škoda Karoq Velo

Karoq Velo nabízí řadu vestavěných prvků výbavy - od plně funkční pračky na zpocené oblečení až po přistávací plochu pro dron. Poskytuje srovnatelné služby jako plnohodnotný tým při cyklistických závodech, a to v jediném pozoruhodném autě.

Při návrhu vozu Karoq Velo společnost Škoda UK vycházela z výsledků průzkumu mezi více než 1500 aktivními cyklisty, kteří byli požádáni, aby navrhli výbavu pro dokonalé vozidlo podporující cyklistiku. Tým designérů Škoda UK vyšel z výsledků průzkumu a do SUV Karoq zabudoval maximum zaznamenaných myšlenek.

Škoda Karoq Velo

Vůz má plně integrovanou pračku, protože 27 % respondentů uvedlo, že hlavní nevýhodu projížďky vidí v návratu do vozu ve vlhké cyklistické soupravě. Pračka používá stejný přívod vody jako integrovaná tlaková myčka, která zajišťuje, že kola mohou být po dlouhé letní jízdě okamžitě umytá.

Protože 31 % respondentů uvedlo, že musí řešit mechanické problémy s kolem, designový tým Škoda vytvořil prostor pro kompletní sadu nářadí a nástrojů pro rychlé opravy defektů. Síť vestavěných LED světel zajišťuje, že mohou dělat i pozdě večer bez potřeby pouličního osvětlení.

Škoda Karoq Velo

Praktičnost a možnost bezproblémového převozu kol byly také vysoko na seznamu přání respondentů, přičemž 37 % cyklistů chce snadno použitelný vnější nosič, zatímco 29 % si žádá bezpečné uložení ve vozidle. Konstrukční tým Škoda UK proto zvolil přepravu dvou kol ve speciálním střešním nosiči a jednoho uvnitř. Ač je Karoq Velo naplněn mnoha speciálními doplňky, stále poskytuje prostor pro tři dospělé cestující.

Škoda Karoq Velo

Mezi prvky speciálně vyvinuté pro tento koncept patří magnetická podložka pro dron, který využívá senzory a techniku rozpoznávání pro sledování cyklistů a jejich filmování během jízdy. Vestavěný wi-fi hotspot zase umožňuje záběry z jízdy nahrát hned po návratu do vozu.

Automobil má i funkci tísňového volání Škoda, která při stisknutí okamžitě předá polohu vozu a spojí se s někým, kdo bude schopen pomoci v případě nouze.

Škoda Karoq Velo

Koncept vozu Karoq Velo oslavuje lásku značky Škoda k cyklistice. Vždyť jejími prvními výrobky byla jízdní kola a Škoda je dodnes klíčovým podporovatelem cyklistiky. Koncept bohužel není možné koupit, nicméně bude během léta pomáhat amatérským cyklistům při závodech a soutěžích.

Škoda Karoq Velo

Komentáře ke článku