Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Bentley Flying Spur – luxus i dynamika v jednom

Bentley Flying Spur – luxus i dynamika v jednom

Z nepohledné limuzíny se stává majestátní kočár

Minulá generace Bentley Flying Spur byla dobře jezdící luxusní limuzínou, ale krásy moc nepobrala. To se však mění s příchodem nového modelu, který zaujme nejen vzhledem karoserie.

Exteriér nyní vypadá elegantně a majestátně. Ke karoserii hezky ladí jednadvaceti- až dvaadvacetipalcová kola spolu s vysunovací soškou na kapotě. O nepřekonatelnou viditelnost za všech podmínek se starají světlomety Matrix-LED. Impozantní jsou i rozměry – na délku má vůz 5216 mm a rozvor činí úctyhodných 3194 mm.

 

Interiéru vládne honosná palubní deska, která kombinuje drahou kůži, kvalitní lakované dřevo a hliník. Luxusní křesla mají vyhřívání, odvětrávání i masážní funkci, navíc je lze nastavovat ve všech směrech. Z výbavy stojí za zmínku parfém, jenž osvěžuje vzduch putující z výdechů klimatizace, panoramatická střecha navazující na čelní sklo nebo audiosoustava značky Naim o 19 reproduktorech a výkonu 2200 W.

 

O solidní dynamiku a kultivovanou jízdu se stará motor 6.0 W12 TwinTurbo, jenž produkuje 635 koní výkonu a 900 Nm točivého momentu. Síla putuje na všechna čtyři kola přes osmistupňovou automatickou převodovku. I navzdory vysoké hmotnosti 2435 kilogramů poskytuje dynamiku supersportů. Stovkou auto jede za 3,8 sekundy a zastaví se až po atakování hodnoty 333 km/h.

 

Komfort zvyšuje pneumatický podvozek s adaptivními tlumiči. Jistotu v zatáčkách podporuje systém, díky němuž umějí zatáčet i zadní kola.

 

 

 

Komentáře ke článku