Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai Santa Fe s kamerou sledující mrtvý úhel

Hyundai Santa Fe s kamerou sledující mrtvý úhel

Poprvé bude mít řidič videa z obou stran vozidla

Santa Fe je po elektromobilu Nexo s palivovými články druhým modelem Hyundai, jenž je vybavený inovativním bezpečnostním systémem kamerového sledování mrtvého úhlu BVM (Blind-spot View Monitor). Systém řidičům na displeji ukazuje pohled dozadu na pravé i levé straně vozu. Obraz z kamer se na displej přenáší, jakmile řidič vozu Santa Fe zapne ukazatele směru před změnou jízdního pruhu.

Systém používá širokoúhlé kamery na každé straně vozidla, které zaznamenávají situaci v oblastech mimo zorný úhel řidiče, zajišťovaný konvenčními zpětnými zrcátky. Tato technologie také vylepšuje viditelnost v náročných provozních podmínkách, například za tmy nebo deště.

Hyundai Santa Fe

Čtvrtá generace velkého SUV nabídne jednu z nejlepších bezpečnostních výbav ve své třídě. Vozy Santa Fe s kamerovým asistentem pro sledování mrtvého úhlu BVM budou dodávány evropským zákazníkům od poloviny léta. Na český trh bude novinka uvedena v průběhu druhé poloviny letošního roku.

Komentáře ke článku