Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Poslední Vette s motorem vpředu

Poslední Vette s motorem vpředu

Černá Corvette Z06 byla vydražena za 2,7 milionu dolarů

Svět už žije v očekávání příchodu nové generace Corvette C8, poprvé s motorem před zadní nápravou. Poslední vyrobený vůz odcházející generace C7 s motorem vpředu byl vydražen v aukci společnosti Barrett-Jackson v Mohegan Sunu za 2,7 milionu dolarů.
Kupujícím je Dan Snyder, generální ředitel společnosti inLighten, což je výrobce světelné techniky a provozovatel digitálních médií. Už vloni za milion dolarů koupil poslední vyrobené vozy Dodge Viper a Dodge Demon. Ve své sbírce 100 vysocevýkonných aut má mj. 30 viperů.

„Je pro mne ctí mít odpovědnost za péči o tato historická vozidla, která jsou podle mého názoru důležitou součástí amerického dědictví. Pro mě jsou příkladem americké řemeslné dovednosti, mistrovství v oblasti strojírenství a schopností výroby. Americké muscle cars jsou mizejícím plemenem. Měly by být zachovány a oslavovány, protože poskytují jedinečný americký zážitek z jízdy na otevřených silnicích, z neomezených obzorů a individuální svobody,“ řekl Snyder po aukci. Proto také nechce nechat svou novou černou Vette jen v garáži, ale bude s ní občas i jezdit.

Výtěžek z aukce je určen pro Nadaci Stephena Stillera Tunnel to Towers, která pomáhá padlým a zraněným vojákům, jejich pomocníkům a rodinám. Konkrétně má vydražená částka pomoci postavit nejméně pět domů pro vážně zraněné veterány, aby jim umožnila lepší kvalitu života. GM v loňském roce této nadaci pomohlo získat 2,2 milionu dolarů, z toho 925 000 dolarů z aukce prvního vyrobeného vozu Corvette ZR1 modelový rok 2019, který koupil dealer a majitel úspěšného týmu NASCAR Rick Hendrick.

Vette C7 Charity

Komentáře ke článku