Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Svět jeepů v srdci Dolomit

Svět jeepů v srdci Dolomit

Nejvýznamnější setkání majitelů amerických terénních vozů

Letošní velkolepý tábor Jeep přilákal největší počet účastníků v historii akce - více než 700 vozidel značky Jeep a přes 1500 nadšenců, včetně rodin, dětí a týmů z celé Evropy, Afriky a dokonce i z Japonska. Směs různých jazyků a kultur spojovalo společné nadšení pro dobrodružství v pravém stylu Jeepu.

Camp Jeep 2019

Akce byla současně nejekologičtějším táborem Camp Jeep v historii: všechny dřevěné klády, použité k vybudování areálu, pocházely z polomů vzniklých po bouři vloni v říjnu v lesích v oblasti využívané pro akci. Celkem to bylo 100 m3 kmenů, což odpovídá 250 tunám dřeva, a k tomu dalších 360 m3 dřevních štěpků.

Camp Jeep 2019

Největší pozornost samozřejmě budil nový Jeep Gladiator. Ten byl poprvé představen na autosalonu v Los Angeles na konci roku 2018 a znamená návrat značky do segmentu pick-upů po 27 letech. Nový pick-up se značkou Jeep se vyrábí v Toledu ve státě Ohio a v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) se začne prodávat v příštím roce jako ideální dopravní prostředek pro outdoorová dobrodružství. Jedinou motorizací na evropském trhu bude nová vznětová jednotka 3,0 EcoDiesel V6 o výkonu 191 kW (260 k).

Camp Jeep 2019

Příznivci značky mohli usednout za volant všech modelů značky Jeep - od legendárního Wrangleru přes malý Renegade, Compass, Cherokee až po luxusní Grand Cherokee. Právě toto poslední vozidlo vyvolalo největší nadšení v závodní verzi Trackhawk, dosud nejrychlejším a nejvýkonnějším Jeepu, poháněném přeplňovaným motorem V8 6,2 l s výkonem 522 kW (710 k).

Camp Jeep 2019

Pozornost budil také nový Jeep Wrangler 1941 v úpravě od firmy Mopar, značky, která je určena pro speciální poprodejní produkty a služby pro všechna vozidla skupiny FCA. Jeep Wrangler 1941 je vozidlo s pohonem všech kol a s úpravami plně odpovídajícími legálnímu provozu na ulici. Je vybaven díly Jeep Performance, které dále zvyšují jeho legendární schopnosti jízdy v terénu. Specifická konfigurace tohoto modelu zahrnuje sadu pro zvětšení zdvihu pérování o dva palce (5 cm), masivnější ochranu karoserie, úpravy pro zatraktivnění vzhledu a šnorchl. To vše je završeno speciální grafikou 1941, která připomíná významný rok pro značku Jeep - zrození Willysu. Tento vůz přijde do prodeje na sklonku léta jako dvou- i čtyřdveřový s turbodieselem 2,2 l a ve všech úrovních výbavy - Sport, Sahara a Rubicon.

Camp Jeep 2019

Je samozřejmé, že celá akce byla zaměřena především na zkušenosti s jízdou v terénu. Všichni návštěvníci si mohli vyzkoušet schopnosti pohonu 4x4 svých vozů i vlastní dovednosti při jízdě v terénu při testování na několika trasách s různými úrovněmi obtížnosti pod odborným dohledem instruktorů z Jeep Academy.

Bylo zde také několik příležitostí pro poznávání světa Jeepu včetně Akademie, muzea s výběrem historických modelů a oblasti Mopar, nabízející celou škálu autentického příslušenství a výběr nového merchandisingu této značky. Zájemci se také seznámili s oficiálními službami, souvisejícími s bezpečností, zabezpečením a dálkovým ovládáním vozidla Mopar Connect.

Skvělá atmosféra tábora byla podpořena akčním programem, zahrnujícím outdoorové aktivity, panoramatické ruské kolo, živé koncerty, hry pro děti a Jeep Parade. Ta uzavřela třídenní program a byla věnována jízdě v terénu až na Rolle Pass v nadmořské výšce 2000 metrů.

Camp Jeep 2019

Komentáře ke článku