Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Neúnavné Audi s další novinkou A1 citycarver

Neúnavné Audi s další novinkou A1 citycarver

Zcela nová crossoverová verze malého městského hatchbacku

Jen pár dní po premiéře Q3 Sportbacku přichází Audi s malým hatchbackem s robustnějším vzhledem. Nejde ale o další z řady Allroad. Zřejmě proto, že nenabídne verzi quattro s pohonem všech kol, dostal tento crossover nové jméno A1 citycarver.

Audi A1 citycarver

Verze citycarver dostala oproti standardnímu hatchbacku A1 o čtyři centimetry vyšší podvozek, z čehož 3,5 centimetru připadá na zavěšení kol a půl centimetru na pneumatiky s vyšším profilem. To postačí ke zvládnutí lehkého terénu nebo polní či lesní cesty, ale především se tak ulehčí nastupování a zlepší se rozhled z vozu. Audi A1 citycarver bude jezdit na kolech s průměrem šestnácti až osmnácti palců. Kromě jemného přeladění podvozku ovšem jde v zásadě o standardní Audi A1 Sportback.

Audi A1 citycarver

Pro zákazníky je důležitá především dramatická proměna vzhledu, daná plastovými doplňky, které kromě zlepšení ochrany karoserie přidávají více stylu. Kombinace černého olemování a stříbřitých doplňků připomíná nedávno představené Audi Q3 Sportback. Důležité budou i možnosti personalizace vzhledu, k níž přispívají mimo jiné kontrastní lakování střechy a různé barvy ochranných doplňků karoserie. Podobně tomu bude i v interiéru.

Audi A1 citycarver

Nabídka pohonných jednotek je standardní - od přeplňovaného zážehového tříválce 1,0 TFSI/70 kW (95 k) až po čtyřválec 2,0 TFSI/147 kW (200 k).

Audi A1 citycarver přebírá i nabídku výbavy modelu A1, která zahrnuje například Full LED světla nebo pokročilé asistenční systémy včetně adaptivního tempomatu, parkovacího asistentu, digitálního přístrojového panelu nebo 10,1“ infotainmentu.

Audi A1 citycarver mohou zákazníci objednávat od srpna 2019 a do showroomů přijde na podzim. Audi tradičně připravilo prvotní edici Edition One, která vychází ze sportovně laděné verze S Line a má speciální kontrastní lakování, které ji má více odlišit.

Audi A1 citycarver

Komentáře ke článku