Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

AČR představil nové členy svého juniorského týmu

AČR představil nové členy svého juniorského týmu

Je mezi nimi i jedenáctiletý mistr světa

V sídle Autoklubu České republiky byli dnes představeni noví členové ACCR Czech Talent Teamu. Stali se jimi autokrosaři Petr Nikodém a Jakub Novotný, trialista David Fabián, závodník v supermotu Jan Ulman a motokrosař Vítězslav Marek.

Teprve jedenáctiletý Vítězslav Marek se v letošním roce stal mistrem světa i Evropy ve třídě do 65 cm3. V domácím šampionátu už poráží i soupeře v kategorii do 85 cm3. Stejně starý Jan Ulman, svěřenec našeho nejúspěšnějšího motardisty Pavla Kejmara, se rovněž může pochlubit evropským titulem v „pětaosmdesátkách“. Letos se ho nebojácný klučina, který zaujal i nezvykle vyspělým verbálním projevem, pokusí získat znovu. 

Vítězslav Marek se v jedenácti letech stal motokrosovým mistrem světa

Třináctiletý David Fabián zvolil mimořádně náročnou cestu k vrcholu ve své disciplíně. Měří totiž síly se svými vrstevníky v trialové velmoci Španělsku. Jak sám říká, je to hodně tvrdá škola, ale výsledky se již dostavují. Důkazem je stříbro v kontinentálním mistrovství kategorie od 12 do 16 let.

Čerstvý vlastník občanského průkazu Jakub Novotný je velkou nadějí českého autokrosu. Loni kraloval v divizi Junior Buggy v Evropě i u nás. V tomto roce by rád obojí zopakoval.

Jeho vzorem je na setkání bohužel nepřítomný Petr Nikodém, který se již důrazně prosazuje mezi dospělými jezdci. V roce 2017 se stal historicky nejmladším evropským šampionem v divizi Buggy1600 a napřesrok obhajobou dokázal, že nešlo o náhodu.

Mezi novináře na skok zavítal také stávající člen juniorky AČR Filip Salač, který se připravuje na víkendovou motocyklovou velkou cenu v Brně.

Komentáře ke článku