Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tuning už i pro elektromobily

Tuning už i pro elektromobily

Novitec nabízí program pro vylepšení vozu Tesla Model 3

Bavorský tuner Novitec nově nabízí individuální program úprav pro čistě elektricky poháněný vůz Tesla Model 3. V nabídce doplňků jsou aerodynamické komponenty z uhlíkového kompozitu, jednadvacetipalcová kovaná kola a úpravy podvozku. Na přání zákazníci obdrží také interiérové doplňky z kůže a Alcantary v různých barvách.

Novitec Tesla Model 3

Komponenty, vyvinuté pro karoserii Modelu 3, kromě sportovnějšího vzhledu zlepšují podle Novitecu i aerodynamiku. Díly z kompozitu na bázi uhlíkových vláken jsou na přání natřeny stejným lakem jako karoserie nebo jsou v kontrastních barvách. Přední spoiler Novitec, upevněný ve spodní části standardních úchytů, dodává Modelu 3 výraznější výraz, ale také umožňuje snížení zdvihu předních závěsů, takže optimalizuje směrovou stabilitu ve velké rychlosti. Spoiler a difuzor na zádi zajišťují optimální aerodynamické vyvážení a dodávají vozu závodní vzhled.

Novitec Tesla Model 3

Leštěná nebo lakovaná jednadvacetipalcová kola Novitec NV 2 od amerického výrobce Vossen optimalizují chlazení brzd. Proto je každé kolo vyrobeno speciálně pro příslušnou polohu na vozidle, takže se paprsky vždy aerodynamicky optimálně otáčejí v proudu vzduchu. Přední kola 9Jx21 jsou osazena vysoce výkonnými pneumatikami o rozměru 245/30 ZR 21, zadní 10Jx21 mají pneumatiky 295/25 ZR 21.

Novitec Tesla Model 3

Pro použití se standardními tlumiči dodává Novitec sportovní pružiny, které vůz snižují o téměř 30 milimetrů. Model 3 lze však snížit až o 40 milimetrů pomocí sportovního výškově nastavitelného pérování. Snížení světlé výšky má při jízdě na dlouhé vzdálenosti dále redukovat odpor vzduchu a díky tomu i spotřebu energie až o 7 %.

Ceny doplňků Novitec pro Teslu Model 3 dosud nebyly zveřejněny.

Novitec Tesla Model 3
Novitec Tesla Model 3

Komentáře ke článku