Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot Rally Cup ovládl Dohnal

Peugeot Rally Cup ovládl Dohnal

Vyhrál i závěrečnou soutěž ve Zlíně

V rámci Barum Czech Rally Zlín se uzavřel rovněž letošní ročník Peugeot Rally Cupu CZ. Z devíti zúčastněných posádek se nejvíce dařilo dvojici René Dohnal – Roman Švec. Ta se také stala celkovým vítězem poháru.

Úvod rallye vyšel nejlépe Janu Talašovi, který vyhrál superspeciálku a dalších pět rychlostních zkoušek, než ho zastavily problémy s elektronikou vozu. „Museli jsme několikrát restartovat celý systém a bylo po naději. Odstoupili jsme v poslední erzetě první etapy a do závěrečného dne nastupovali pouze v režimu superrally, s cílem odhalit závadu, která se později opět projevila,“ prohlásil Talaš.

Do čela se tak s výrazným náskokem posunul Dohnal. Na druhé příčce po sobotě figurovali Rastislav Chvála a Zuzana Lieskovcová, jako třetí byli klasifikováni Jiří Pohlídal a Jan Kubala. 

Celkovým vítězem Peugeot Rally Cupu CZ se stala posádka Dohnal - Švec

V neděli se už nic podstatného nezměnilo a Dohnal si dojel pro zasloužené prvenství. „Je to tam,“ radoval se v cíli. „Byly to obrovské nervy. Na Barumce si nikdo nemůže být jistý až do posledních metrů. Jeli jsme si svoje tempo a snažili se mít vše pod kontrolou. Měl jsem ještě rezervu, ale nechtěl jsem riskovat, protože ve hře bylo opravdu hodně.

Druhý Chvála nemohl získat body do seriálu, neboť jeho Peugeot 208 R2 nebyl obut do pneumatik Pirelli, což je jedna z podmínek. Na stříbrnou pozici tak poskočil Pohlídal a na bronzovou Tomáš Vrábel s Marcelem Hrankou.

Pohlídala a Talaše, jako nejlepší jezdce do 25 let, nyní čeká bonus v podobě startu na listopadové Rallye du Var ve Francii.

Komentáře ke článku