Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Macan Turbo disponuje 324 kW

Porsche Macan Turbo disponuje 324 kW

Kompaktní prémiové SUV je výkonnější, rychlejší a agilnější

Modernizovaná verze Porsche Macan Turbo okamžitě zaujala výsostné postavení v nabídce kompaktních SUV značky. Představuje novou vrcholnou verzi této modelové řady.

Porsche Macan Turbo

Nový dvojitě přeplňovaný šestiválec s centrálně uloženým turbodmychadlem má přes snížení zdvihového objemu o 20 % (2,9 l proti 3,6 l) o10 % větší maximální výkon: 324 kW (440 k). Největší točivý moment 550 N.m se nachází v pásmu od 1800 do 5600/min.

Motor známý z modelů Cayenne a Panamera je zástupcem nejnovější generace s centrálně uloženými turbodmychadly. Obě turbodmychadla se nacházejí uvnitř dvou řad válců. Sběrné výfukové potrubí bylo integrováno do hlavy válců. Zkrácení cest výfukových plynů přináší bleskové reakce motoru.

O přenos točivého momentu se starají sedmistupňová dvouspojková převodovka PDK a systém pohonu všech kol PTM (Porsche Traction Management).

Porsche Macan Turbo

Jízdní dynamiku lze na přání ještě vylepšit prostřednictvím výškově nastavitelného systému vzduchového odpružení s novou hydraulikou tlumičů, potlačující náklony karoserie, a vektorováním točivého momentu PTV Plus (Porsche Torque Vectoring Plus).

Nový Macan Turbo je standardně vybaven výkonnými brzdami s technologií PSCB (Porsche Surface Coated Brake), s kotouči potaženými vrstvou karbidu wolframu, které jsou z výroby dodávány v rámci optimalizovaného podvozku.

S paketem Sport Chrono, dodávaným za příplatek, akceleruje vůz z 0 na 100 km/h za 4,3 s - o 0,3 s rychleji než předtím. Nejvyšší rychlost je 270 km/h. Spotřeba paliva podle NEDC začíná na 9,8 l/100 km.

Standardně dodávané LED hlavní světlomety jsou vybaveny systémem PDLS (Porsche Dynamic Light System). Tato vrcholná verze má dvacetipalcová kola Macan Turbo, speciálně navržený střešní spoiler a dvojici stříbrných koncovek výfuků.

Porsche Macan Turbo

Mezi prvky standardní výbavy patří adaptivní sportovní sedadla. Na přání lze zvolit vyhřívaný sportovní volant GT, známý z modelu 911.

Vstup do digitálního světa standardně zprostředkuje systém PCM (Porsche Communication Management) s dotykovým Full-HD displejem 10,9“. Součástí PCM je online navigace s dopravními informacemi v reálném čase a hlasovým ovládáním. Z dalších prvků standardní výbavy jsou zde modul Porsche Connect Plus, který zahrnuje LTE připojení, integrovanou SIM kartu a slot pro externí SIM kartu, wi-fi hotspot a služby Porsche Connect.

Nový Macan Turbo je již možné objednávat. Ceny začínají na částce 91 922 eur vč. DPH.

Porsche Macan Turbo

 

Komentáře ke článku