Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Fiat 500X Sport

Nový Fiat 500X Sport

Vrcholný model modernizovaného italského crossoveru

Po verzích Urban a Cross se představuje sportovní verze modelu 500X. Jde o vrcholné provedení modernizované rodiny 500X. Nabízí díky novým technickým prvkům lepší výkon, agilitu, bezpečnost i potěšení z jízdy.

Fiat 500X Sport

Sportovní crossover dostal nový motor 1,3 FireFly Turbo o výkonu 110 kW (150 k) a točivém momentu 270 N.m ve spojení s převodovkou DDCT. Fiat 500X Sport ale může být vybaven všemi motorizacemi řady 500X v kombinaci s pohonem předních kol: zážehovým motorem FireFly Turbo 1,0 s výkonem 88 kW (120 k) a šestirychlostní převodovkou DDCT i dvěma vznětovými MultiJet: 1,3/70 kW (95 k) v kombinaci s pětirychlostní přímo řazenou převodovkou a 1,3/88 kW (120 k) se šestirychlostní přímo řazenou nebo DDCT převodovkou.

Fiat 500X Sport

Specifikaci této verze doplňuje nové odladění zavěšení kol, o 13 milimetrů nižší světlá výška, překalibrované řízení, devatenáctipalcová kola s vysokovýkonnými pneumatikami a sportovní stylistické doplňky. Četné úpravy podvozku zahrnují instalaci tlumičů odpružení FSD (Frequency Selective Damping) s variabilní charakteristikou tlumení.

Fiat 500X Sport

Sportovní styl se prolíná i interiérem. Charakterizují jej tmavé hlavní a přední sloupky karoserie, specifická grafika TFT displeje s červenými prvky, hliníková hlavice řadicí páky, sportovní volant se zploštělou spodní částí čalouněný eko kůží, palubní deska v titanově šedém odstínu a detaily v provedení Myron a povrchová úprava v červené barvě. K dispozici jsou infotelematický systém Uconnect se satelitní navigací a tempomat s omezovačem rychlosti.

Model 500X se vyrábí v továrně FCA v Melfi a překonal už hranici 500 000 vyrobených vozidel. Verze Sport je určená k uspokojení moderních rodin, které přitahuje dynamický styl, ale nechtějí se vzdát extrémní všestrannosti a funkčnosti.
Vedle modelu 500X Sport se představují i další členové modernizované rodiny.

Fiat 500X Sport

Verze 500X Lounge se vyznačuje bohatou standardní výbavou a vytříbeným stylem karoserie i interiéru. Jedná se o verzi s bohatou standardní výbavou. K typickým prvkům patří kryty zrcátek v barvě karoserie, šestnáctipalcová litá kola a také světla denního svícení a zadní koncová s LED technologií. V interiéru dominují eko-kůží čalouněný volant a přední loketní opěrka.

Standardní výbava zahrnuje inovativní infotelematický systém Uconnect HD LIVE s dotykovou obrazovkou, digitálním rádiem DAB a přípravou pro funkce Apple CarPlay a Android Auto. Dále jsou zde přední a zadní parkovací senzory chránící nárazníky během parkování a senzory deště a stmívání.

Novinkou je rovněž model 500X Cross jako první vůz svého segmentu s devatenáctipalcovými koly s užšími a vyššími pneumatikami, které zlepšují aerodynamiku a snižují spotřebu paliva, emise CO2 a hlučnost.

Komentáře ke článku