Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai předvedl závodní elektromobil Veloster N

Hyundai předvedl závodní elektromobil Veloster N

První test vozu E-TCR se uskutečnil na Hungaroringu.

Hyundai Motorsport představil svůj první závodní elektromobil Veloster N ETCR. Nový vůz, vycházející ze sériově vyráběného modelu Veloster N, byl zkonstruován specificky pro nové mistrovství ETCR, jehož první sezona se uskuteční v roce 2020. Hyundai Motorsport při konstrukci nového automobilu využil svých rozsáhlých zkušeností ze závodů cestovních vozů, aby mohl navázat na úspěchy konkurenceschopných speciálů i30 N TCR a Veloster N TCR (v USA).

Hyundai Veloster ETCR

Vývoj projektu ETCR odráží širší strategii značky Hyundai v oblasti elektromobilů pro sériovou produkci. Byl zkonstruovaný a vyrobený v sídle společnosti v Alzenau. Divize Hyundai Motorsport jako vývojové centrum pro vysokovýkonné automobily sdílí veškeré poznatky z konstrukce závodního elektromobilu Veloster N ETCR s globálním výzkumným a vývojovým centrem Hyundaie v jihokorejském Namyangu.

V souladu s pravidly ETCR má Veloster N ETCR zadní kola poháněná elektromotorem uloženým uprostřed. Jedná se o první projekt automobilu divize Hyundai Motorsport s touto koncepcí pohonu.

Hyundai Veloster ETCR

Vývojové práce byly zahájeny v listopadu 2018. První zkušební jízda prototypu se uskutečnila v srpnu 2019. Na konci září bude zahájen program komplexních testů za podpory zkušených inženýrů a specialistů divize Hyundai Motorsport. Pro první sezonu ETCR budou vyrobeny dva vozy Veloster N ETCR.

Projekt probíhá souběžně s ostatními aktivitami společnosti v motoristickém sportu, mezi něž patří účast v mistrovství světa v rallye FIA WRC (World Rally Championship) a podpora soukromých týmů se soutěžními vozy i20 R5 a závodními automobily i30 N TCR a Veloster N TCR.

První testovací jízdy už proběhly na okruhu Hungaroring. nedaleko Budapešti.

Hyundai Veloster ETCR

Komentáře ke článku