Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Peugeot Boxer 4x4 Concept

S obývacím pokojem do hor

Peugeot vyvinul vozidlo poskytující obývací pokoj pro horolezce. Koncept Boxer 4x4 se ve Francii představí na veletrhu karavanů Salon des Véhicules de Loisirs na výstavišti Le Bourget v Paříži od 28. září do 6. října 2019.

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Koncept o délce šesti metrů vychází z modelu Peugeot Boxer L3 a nabízí obytný prostor o velikosti 10 m2 včetně kuchyně a koupelny, což postačuje pro pohodlný výlet tří osob. S tímto vozem se mohou pustit i do obtížného terénu, protože má vedle větší světlé výšky (o 30 mm vpředu a 50 mm vzadu) i pohon všech kol.

Vnější design je inspirován přírodou s novou zelenou barvou Wanderlust Green. Odpovídající ozdoby v odstínu máty (Mint) zdůrazňují jednotlivé prvky vozidla. Zádi dodávají elegantní vzhled šikmé ozdoby v tmavém chromu. Ve srovnání se sériovým modelem Peugeot Boxer byla upravena i přední část konceptu. Nová mřížka chladiče je inspirovaná současným designovým jazykem značky. Robustní vzhled dotváří ochrana podlahy a blatníků.

Pohon všech kol 4x4 s viskózní spojkou od specialisty Dangel zajistí plné zvládání překážek i ve štěrku, na blátě a ve sněhu. Tři jízdní režimy řidiči umožňují reagovat na konkrétní situaci. Režim 2WD je vhodný pro každodenní jízdy s pohonem předních kol, 4WD je ideální pro kluzké povrchy, protože v případě potřeby přenáší hnací moment na zadní kola, a Lock rozděluje točivý moment mezi všechna kola rovnoměrně, pokud se ukáže, že jízdní podmínky jsou obzvláště složité.

 

Přístup k bivaku uprostřed noci bude stejně snadný jako za denního světla. Přímo do karoserie nad čelním sklem je totiž zabudováno 8 LED modulů převzatých z vozu Peugeot 508. Boxer 4×4 Concept poskytuje také prostor pro sportovní výbavu: na zadním nosiči je upevněno elektrické horské kolo Peugeot eM02 FS Powertube a na střeše kánoe Canadien z ořechového dřeva.

Koncept se zaměřuje na ekologickou účinnost a odolnost. Velká pozornost byla věnována výběru materiálů. Stůl, pracovní deska a dřez jsou vyrobeny z přírodního bílého materiálu Aragonite, který kombinuje tvrdost přírodního kamene s krásou keramiky. Celá podlaha je pak zhotovena ze stoprocentně recyklovaných a recyklovatelných materiálů. Na použitých plastech se podílejí z 85 % automobilové nádrže, z 10 % lahve na mléko a z 5 % různé nádoby. Padesát kilogramů použitého recyklovaného plastu ušetří ve srovnání se standardní podlahou 75 kilogramů CO2. Použitím plastu pro výrobek s dlouhou životností se zabraňuje jeho recyklaci do nového předmětu na jedno použití.

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Komentáře ke článku