Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Macík má za sebou neskutečnou rozbíječku

Macík má za sebou neskutečnou rozbíječku

V Rallye du Maroc dojel druhý

Posádka Big Shock Racingu ve složení Martin Macík, František Tomášek a David Švanda obsadila druhé místo v Rallye du Maroc v kategorii kamionů.

Žluté iveco zdolalo během pěti etap přes tisíc kilometrů v mimořádně náročném terénu. Vůz, přezdívaný Karel, utrpěl několik defektů, uvízl se stávkující převodovkou, jel s rozbitým čelním sklem a promáčknutou kapotou, závěrečné dějství dokonce s dírou v kabině.

Po Maroku můžu říct, že s Karlem se dá letět mnohem rychleji než s Frantou. Je jasné, že řešíme dětské nemoci, ale proto jsme tady. Byl to očistec, neskutečná rozbíječka. Jsme dost zničení a Karel taky. Trať byla tvrdá, udrncaná, dlouhá,“ uvedl pilot Martin Macík.

 

Iveco dostalo v Maroku pořádně zabrat

 

V soutěži nákladních vozů startovaly pouze dva trucky. Šlo o identická iveka, postavená v sedlčanských dílnách Big Shock Racingu. Druhý speciál vznikl na zakázku pro Jaroslava Valtra.

Ve druhé etapě pomohl Valtr táhnout Macíka po problémech s převodovkou. Na začátku čtvrté etapy zase Macík čekal na Valtra, až vymění kardan, aby si společně mohli zazávodit. Nakonec se oběma podařilo klání dokončit, i když Macík vyfasoval velkou penalizaci.

Nyní projdou oba speciály důkladnou repasí a v prosinci je čeká cesta do Saúdské Arábie na další ročník Rallye Dakar.

Komentáře ke článku