Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volvo XC40 Recharge na začátku cesty

Volvo XC40 Recharge na začátku cesty

Plně elektricky poháněné SUV je první z nové řady elektrifikovaných modelů

Automobilka Volvo Cars představila svůj první plně elektricky poháněný model Volvo XC40 Recharge. Ten je současně prvním představitelem nové řady elektrifikovaných modelů, nesoucích označení Recharge. Současně jde o první vůz značky vybavený novým systémem infotainmentu s operačním systémem Android značky Google. Operační systém Android řídící palubní systém infotainmentu je plně integrován s digitální on-line servisní platformou Volvo On Call.

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge vychází z malého SUV XC40. Nabízí plně elektrickou pohonnou jednotku s pohonem všech kol a celkovým výkonem 300 kW (408 k) a s dojezdem více než 400 kilometrů (podle WLTP).

Cílem vlastníka švédské automobilky, tedy čínského holdingu Geely, je v následujících pěti letech každý rok představit nový plně elektricky poháněný model s tím, aby do roku 2025 polovinu globálního prodeje Volvo Cars představovala čistě elektricky poháněná vozidla, zatímco zbytek budou hybridy. Pro rok 2020 je cílem Volvo Cars dosáhnout 20 % celkového prodeje s verzemi s plug-in hybridním pohonem.Všechny plně elektrické a plug-in hybridní (tzn. s možností vnějšího dobíjení) vozy Volvo bude spojovat označení Recharge (Dobíjení).

Volvo XC40 Recharge

„Jak jsme řekli již mnohokrát předtím: pro společnost Volvo Cars je budoucnost elektrická. Dnes jsme představením našeho plně elektrického Volva XC40 a modelové linie Recharge udělali další zásadní krok tímto směrem,“ uvedl generální ředitel automobilky Hokan Samuelsson.

Každý model Volvo, od malého SUV XC40 přes řadu 60 až po vrcholné XC90, je k dispozici také ve variantě Recharge. Volvo Cars je jedinou automobilkou, která nabízí plug-in hybridní variantu pro každý z modelů své nabídky.

Volvo XC40 Recharge

Komentáře ke článku