Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai Vision T na autosalonu AutoMobility LA 2019

Hyundai Vision T na autosalonu AutoMobility LA 2019

Studie plug-in hybridního SUV

Hyundai na autosalonu AutoMobility LA 2019 předvedl studii plug-in hybridního SUV s označením Vision T. Koncept Vision T je sedmým v řadě studií designérského centra Hyundai. Má délku 4610 mm, rozvor náprav 2804 mm a výšku 1704 mm.

Hyundai Vision T

„V oblasti designu neustále vyvíjíme inovativní řešení a prostřednictvím designérského stylu smyslné sportovnosti dodáváme našim produktům silný emocionální náboj,“ řekl při premiéře viceprezident a vedoucí globálního designérského centra Hyundai SangYup Lee.

Protáhlá kapota a plynulá linie střechy ve spojení s dlouhým rozvorem náprav a krátkými převisy karoserie vyjadřují dynamický charakter automobilu. Vision T má ostré geometrické křivky a hrany. Jako motivy stylistického konceptu Hyundai uvádí „parametrickou iluzi“ a „nadpřirozenou konektivitu“.

Hyundai Vision T

Originálním prvkem jsou parametrické lamely masky chladiče, které ve vyšší rychlosti aktivně ovlivňují aerodynamiku i vzhled vozu. Maska chladiče je u stojícího vozidla uzavřená. Jakmile se vůz rozjede, začnou se lamely v masce chladiče pohybovat ve stanoveném sledu a usměrňují proudící vzduch k pohonné jednotce, čímž se optimalizuje aerodynamika a tím i hospodárnost.

Po spuštění pohonu přemění zrcadlový systém integrovaných skrytých světlometů matný povrch s odstínem tmavého chromu na funkční osvětlení. Nové uspořádání osvětlení se stanoveným pořadím rozsvěcování a zhasínání nalézá uplatnění také na zádi. Po vypnutí systému pohonu následuje postupné zhasnutí koncových svítilen v pevně definovaném sledu. Jako poslední přestane svítit logo Hyundai.

Hyundai Vision T

Komentáře ke článku