Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kriminalisté převzali 500 vozů Škoda Octavia

Kriminalisté převzali 500 vozů Škoda Octavia

Ministerstvo vnitra poprvé využilo operativní leasing

Zástupci Policie České republiky převzali celkem 500 vozů modelové řady Octavia v civilním provedení ve výbavovém stupni Ambition a se zážehovými motory 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci s automatickými dvouspojkovými převodovkami DSG. Automobily mají standardní vybavení bez zvláštních úprav, tudíž je v běžném provozu nelze rozeznat od civilních aut.

Škoda Octavia Policie

Slavnostní předávání vozů Policii ČR se odehrálo v Zákaznickém centru Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ministr vnitra Jan Hamáček a policejní president Jan Švejdar převzali vozidla, která budou sloužit kriminalistům na území celé České republiky. V Mladé Boleslavi převzali 37 vozů, zbylé byly předány u autorizovaných prodejců Škoda po celé České republice. Dodávku vozidel zajistila formou operativního leasingu společnost Volkswagen Financial Services.

Zakázku získal Volkswagen Financial Services společně se Škoda Auto ve veřejném tendru, který proběhl v září 2019. Volkswagen Financial Services kromě vozů zajišťuje i všechny potřeby, spojené s jejich provozem, v autorizované dealerské síti Škoda Auto, jakými jsou servis, zimní kola včetně zajištění přezouvání a uskladnění, silniční asistence s náhradním vozem v případě nepojízdnosti nebo běžných oprav, pick up servis a řešení pojistných událostí.

„Pořízení části policejních vozů na leasing do budoucna umožní jejich průběžnou obměnu. Je to efektivní řešení, jak zajistit rychlý servis a snadnou výměnu vozů, které mají najetý maximální počet kilometrů nebo překročí dobu životnosti,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček.

Vzhledem k nabídce operativního leasingu má policie zabezpečenu celkovou mobilitu flotily vozů a zároveň jí odpadne starost s odprodejem po ukončení užívání. Tendr byl vypsaný na 48 měsíců, přičemž po 24 měsících dojde ke kompletní obnově všech 500 vozů.

„Financování operativním leasingem je oblíbené nejen u velkých firem, ale jeho výhod stále častěji využívá i veřejná správa. Jsme rádi, že tento způsob pořízení vozidel zvolila i Policie České republiky a pořídila si vůbec první flotilu automobilů financovanou formou operativního leasingu. Jsme tak první společností, která zajišťuje financování velkého vozového parku pro ministerstvo vnitra,“ prohlásil jednatel společnosti Volkswagen Financial Services Vratislav Strašil.

„Škoda Octavia vítězstvím v náročném policejním tendru opět potvrdila svou pověst spolehlivého a všestranného vozu. Mimo kvalit nejprodávanějšího modelu na českém trhu potvrzuje výsledek zakázky i to, že vozy značky Škoda mají výhodné provozní náklady a vyhovují náročným požadavkům našich zákazníků z veřejného sektoru,“ řekl ředitel Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček.

Od roku 1993 bylo českým policistům v rámci několika tendrů předáno více než 18 000 vozů Škoda nejrůznějších modelů a specifikací.

Komentáře ke článku