Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Formule 1 pro soukromé svezení

Formule 1 pro soukromé svezení

Tour De Force představila monopost odvozený z F1

Britská firma Tour De Force, která se zabývá restaurováním historických vozů formule 1 a jejich přípravou k závodnímu nasazení, předvedla unikátní monopost TDF-1, určený pro jízdu po závodních okruzích.

Při jeho stavbě byly použity nosná struktura z uhlíkového kompozitu, závěsy a související komponenty z vozů formule 1 Sauber C31 ročník 2012 nebo Marussia MVR02 z roku 2011. Rovněž aerodynamika byla převzata z těchto vozů, ovšem je doplněna o vlastní řešení systému DRS, automaticky reagující na brzdy a pohyby volantu s cílem zajistit maximální stabilitu.

TDF1

Monopost TDF-1 zkonstruovali a vyvinuli inženýři, kteří dříve pracovali v týmech F1. Na rozdíl od vozů formule 1 ale jako pohonnou jednotku použili přeplňovaný čtyřválec o zdvihovém objemu 1730 cm3 vlastní konstrukce na bázi závodního motoru firmy Moutune.

Motor je uzpůsoben pro zabudování do šasi formule 1 a vyvine výkon kolem 440 kW (600 k) při otáčkách 9000/min. Je to sice asi jen 90 % originální pohonné jednotky F1, ale agregát poskytuje mnohem širší rozsah využitelných otáček s vysokým točivým momentem. Motor je spojen se šestirychlostní polosamočinnou převodovkou.

Ředitel TDF Matt Faulks k vozu řekl: „S TDF-1 jsme chtěli dát dohromady techniku, která řidičským nadšencům umožní získat skutečný zážitek z jízdy s moderním monopostem formule 1, který je mnohem dostupnější a nákladově efektivnější.“

TDF1

Monopost TDF-1 se nabízí s kompletní dodávkou náhradních dílů pro potřebnou údržbu za únosné náklady a se sadou pneumatik Pirelli P-Zero, zahrnující obutí z měkké, střední a tvrdé směsi. Monopost má pohotovostní hmotnost 600 kilogramů a motor je projektován s životností 3000 kilometrů.

Monopost TDF-1 je unikátní v tom, že jeho majitel nepotřebuje k provozu zázemí profesionálního týmu. Zájemcům TDF poskytuje řidičský trénink na okruhu se závodnicí z W-Series Jessicou Hawkinsovou a přípravu na vlastním simulátoru. Nabízí i nastavení vozu svými techniky na základě preferencí individuálního jezdeckého stylu řidiče. TDF bude majitele vozů zvát na setkání na okruzích, jakými jsou Barcelona nebo Paul Ricard.

TDF1

Komentáře ke článku