Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-Benz GLB dorazil do showroomů

Mercedes-Benz GLB dorazil do showroomů

Nové prémiové kompaktní SUV na český trh

První vozy GLB už jsou v autosalonech značky Mercedes-Benz v České republice. Ceny byly zveřejněny již v závěru minulého roku. Nejdostupnější verze GLB 180 d s úsporným vznětovým motorem o výkonu 85 kW (116 k) stojí 911 130 Kč s DPH. Vrchol nabídky představuje sportovní varianta Mercedes-AMG GLB 35 4Matic se čtyřválcem 2,0 l/225 kW (306 k) za 1 324 950 Kč bez DPH.

Mercedes-Benz GLB

Nový Mercedes-Benz GLB je postaven na moderní platformě s pohonem předních nebo všech kol 4Matic. Výhodami jsou kompaktní vnější rozměry, mimořádný vnitřní prostor, výbava srovnatelná s vozy vyšších tříd a příznivější cena. V prodeji je s nabídkou pěti vznětových a čtyř zážehových motorů. Všechny jsou standardně kombinovány se sedmi- nebo osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB má až sedmimístný interiér, palubní systém MBUX s hlasovým ovládáním funkcí v češtině a řadou bezpečnostních technologií, například asistentem prevence kolize Active Brake Assist. Do sériové výbavy patří mimo jiné zpětná kamera pro couvání, přijímač digitálního rádia DAB a příprava pro pokročilé služby, jakými jsou Mercedes me Connect nebo soukromý car sharing.

Připraveny jsou cenově zvýhodněné pakety výbav, z nichž například Premium za 36 618 Kč bez DPH obsahuje navigaci na pevném disku, plně digitální sdružený displej 10,25“, vyhřívání předních sedadel či bezklíčkové odemykání a spouštění motoru.

Zákazníci mají možnost objednat i mnoho nadstandardních prvků, kupříkladu výkonné světlomety Multibeam LED, které u vozů s pohonem všech kol 4Matic mají také funkci pro jízdu v terénu, kde řidiči pomáhají lépe odhalit překážky na cestě. V položkách na přání jsou i nastavitelné tlumiče, jednadvacetipalcová kola či panoramatické střešní okno.

Mercedes-Benz GLB

„Model GLB je jednou z nejočekávanějších novinek značky Mercedes-Benz v letošním roce. Vloni byl každý čtvrtý Mercedes-Benz prodaný v České republice z kategorie SUV. Tyto automobily představují největší segment v České republice. Jsme rádi, že se naše silné portfolio dále rozšiřuje. Po zveřejnění atraktivních cen v prosinci 2019 se i na českém trhu potvrdil značný zájem zákazníků o tento model. Od nynějška si vozy mohou zájemci prohlédnout v showroomech a objednat. Očekáváme, že GLB půjde ve stopách nejžádanějšího SUV v naší nabídce, modelu GLC,“ uvedl Radovan Chrz, vedoucí prodeje společnosti Mercedes-Benz Cars ČR.

Automobilka v současné době disponuje devíti SUV: modely GLA, GLB, GLC, GLC Coupé, plně elektrickým EQC, GLE, GLE Coupé, GLS a Třídou G.

Mercedes-Benz GLB

Komentáře ke článku