Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Plug-in hybridní Opel Grandland X Hybrid4 na český trh

Plug-in hybridní Opel Grandland X Hybrid4 na český trh

Kompaktní SUV začíná na ceně 1049 990 korun

Prodejci německé automobilky Opel začínají přijímat první objednávky na plug-in hybridní model SUV Grandland X Hybrid4. Nový model s pohonem všech kol lze objednat za dlouhodobou akční cenu 1 049 990 Kč. Součástí základní výbavy Innovation jsou mimo jiné aktivní hlídání jízdního pruhu, senzor únavy řidiče, čtení dopravních značek, varování před čelní kolizí, Eco LED světlomety, osmipalcový navigační systém 5.0 IntelliLink, automatická dvouzónová klimatizace, bezdotykové otevírání pátých dveří, ergonomické sedadlo řidiče AGR a devatenáctipalcová kola z lehkých slitin.

Opel Grandland X Hybrid4

Pohonný systém Grandlandu X Hybrid4 se skládá ze zážehového přeplňovaného čtyřválce 1,6 Turbo/147 kW (200 k), adaptovaného pro specifický provoz v hybridním pohonu, a dvojice trakčních elektromotorů - přední má výkon 81 kW (110 k) a zadní 83 kW (113 k). O jejich napájení se stará akumulátor s kapacitou 13,2 kWh. Přední elektromotor je přímo propojen s  osmistupňovou automatickou převodovkou. Zadní elektromotor, měnič a diferenciál jsou integrovány do elektricky poháněné zadní nápravy, což v případě potřeby poskytuje pohon všech kol.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4 v cyklu WLTP ujede až 59 kilometrů v elektrickém režimu (v cyklu NEDC 67 až 69 kilometrů). Řidič může volit ze čtyř jízdních režimů: elektrického, hybridního, AWD 4x4 a sport. Čistě elektrický režim se uplatní v bezemisních městských zónách. V nastavení hybrid si vůz sám volí nejvýhodnější formu pohonu.

Funkce e-Save umožňuje uchování elektrické energie uložené v akumulátoru pro pozdější využití. Režim sport využívá v zájmu maximální dynamiky potenciál všech motorů a nejvyšší systémový výkon 221 kW (300 k) k akceleraci z 0 na 100 km/h za 6,1 s a k dosažení maximální rychlosti 235 km/h. Pohon všech kol AWD zajišťuje maximální trakci na každém typu povrchu.

Opel Grandland X Hybrid4

Pro dosažení maximální efektivity provozu je Opel Grandland X Hybrid4 vybaven dvoustupňovým systémem rekuperace energie při brzdění. Kombinovaná spotřeba paliva podle WLTP  je 1,3 - 1,4 l/100 km a emise CO2 32-39 g/km.

Akumulátor je uložen pod zadními sedadly. Aby se lépe využil vysokonapěťový systém, dostal Grandland X Hybrid4 elektrický kompresor klimatizace a topení.

Opel Grandland X Hybrid4

Nabíjecí časy se liší dle typu používané nabíječky. Z běžné domácí zásuvky 230 V se Grandland X Hybrid4 nabije za sedm hodin a deset minut. Opel ovšem očekává, že značná část majitelů si do garáže pořídí wallbox o výkonu 7,4 kW, kterým se vůz plně nabije za jednu hodinu a padesát minut. Stejnou dobu trvá nabíjení z veřejných AC nabíječek.

Opel Grandland X Hybrid4

Komentáře ke článku