Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Kia Sorento s odvážnějším výrazem

Nová Kia Sorento s odvážnějším výrazem

Čtvrtá generace středního SUV poprvé s možností elektrifikovaného pohonu

Společnost Kia Motors dnes zveřejnila první oficiální fotografie nového modelu Kia Sorento ještě před jeho premiérou na mezinárodním ženevském autosalonu 3. března 2020.

Kia Sorento IV

Sorento představuje střed modernizované globální nabídky vozů SUV značky Kia, která zahrnuje modely Seltos, Stonic, Sportage a Telluride. Nová generace je výsledkem spolupráce všech tří návrhářských studií globální sítě Kia v Koreji, Evropě a Severní Americe.
Čtvrtá generace je postavena na nové platformě, umožňující dosáhnout v segmentu SUV střední třídy více prostoru, praktičnosti, hospodárnosti a kvality.

Kia Sorento IV

Designéři se při návrhu podoby čtvrté generace modelu Sorento inspirovali konceptem „kultivované smělosti“. Přitom byli vedeni snahou zachovat robustní podobu typickou pro tuto modelovou řadu v jejích předchozích generacích, ovšem v kultivovanější a elegantnější formě. Přepracovaný stylovější design s modernějšími geometrickými prvky využívá delší, směrem k zádi se snižující siluetu. Vůz při pohledu z boku vypadá delší s kratšími předními i zadními převisy karoserie a delším rozvorem. Prodloužila se i přední kapota, protože se přední sloupek přesunul o 30 milimetrů dozadu.

Kia Sorento IV

Vývojem prošla i příď s novou interpretací charakteristické „tygří masky“ Kia, na kterou po stranách navazují integrované LED světlomety ve stylu „tygřích očí“.

V interiéru najdeme moderní prvky konektivity, asistenční systémy řízení a technologie infotainmentu.

Kia Sorento IV

Komentáře ke článku