Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Alfa Romeo Giulia GTA novým vrcholem

Alfa Romeo Giulia GTA novým vrcholem

Snížená hmotnost a úpravy vzhledu ji pomáhají odlišit

Alfa Romeo dodává svému sedanu Giulia novou vrcholnou verzi s legendárním jménem GTA a výkonem 392 kW (533 k). Technici Alfy zvýšili výkon motoru V-6 2,9 l BiTurbo Quadrifoglio o 21 kW (29 k) především díky důkladné kalibraci jednotlivých komponent.

Alfa Romeo Giulia GTA

Giulia GTA vychází ze současné špičkové varianty Giulia Quadrifoglio a bude jí vyrobeno pouhých 500 kusů. S 1520 kilogramy je o 100 kilogramů lehčí než Quadrifoglio, takže má poměr hmotnosti a výkonu 2,82 kg/k. Snížení hmotnosti bylo dosaženo použitím lehkých materiálů, například uhlíkového kompozitu pro hnací hřídel, kapotu, střechu, přední nárazník, oblouky předních kol, vložky oblouku zadních kol a rámy sedadel. V motoru, dveřích a prvcích závěsů byl použit hliník a v rámech oken (kromě čelního) polykarbonátová pryskyřice Lexan.

Alfa Romeo Giulia GTA

Ovladatelnost ve vysoké rychlosti byla vylepšena rozšířením předních i zadních kol o 50 milimetrů (2“) a použitím nových pružin, tlumičů a pouzder u závěsů.

Giulia GTA zrychluje z 0 na 100 km/h za 3,6 s ve srovnání s 3,9 s u verze Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia GTA

Alfa Romeo oznámila, že už přijímá na Giulii GTA objednávky, ale její cenu zatím neodhalila. Giulia GTA se bude dodávat ve dvou podobách - jako čtyřmístná nebo jen se dvěma závodními sedadly, šestibodovými pásy a vestavěným ochranným rámem.

GTA je zkratka pro Gran Turismo Alleggerita, tedy vylehčené Gran Turismo. Označení GTA dostala původní Giulia v roce 1965 ve verzi kupé Sprint GTA. Zkratka GTA byla poté od roku 2001 použita pro sedan 156 GTA a o rok později pro kompaktní hatchback 147 GTA.

Alfa Romeo Giulia GTA
Alfa Romeo Giulia GTA

Komentáře ke článku