Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota RAV4 si vezme litr na sto kilometrů

Toyota RAV4 si vezme litr na sto kilometrů

Plug-in hybrid disponuje výkonem 306 koní

Na český trh přichází vrcholná verze SUV Toyota RAV4 v provedení plug-in hybrid. Její cena začíná na 1,4 milionu Kč ve variantě Comfort, Selection je za příplatek 100 000 Kč.

K pohonu vozu je určen zážehový čtyřválec Dynamic Force o objemu 2,5 litru, doplněný o tři elektromotory. Celkový výkon systému činí 306 koní při emisích 22 gramů CO2 na kilometr a spotřebě 1 l/100 km v kombinovaném cyklu WLTP. 

Toyota RAV4 jako plug-in hybrid je už dostupná i na českém trhu

Výchozím režimem je jízda na elektřinu, kdy auto ve městě při plně nabitém akumulátoru urazí až 75 kilometrů. Je-li zapotřebí další posila, zapojí se spalovací agregát. Na rozdíl od podobných technologií se automobil po vybití baterie chová jako plnohodnotný hybrid se spotřebou do 5 l/100 km při zachování stejných jízdních vlastností. 

Pohonná jednotka sestává ze spalovacího agregátu a tří elektromotorů

Dobíjení trvá při použití wallboxu 22 kW včetně dobíjecího kabelu, který Toyota dodává zdarma, 2,5 hodiny. K naplánování a sledování tohoto procesu na dálku může majitel standardně využít mobilní aplikaci MyT, která rovněž poslouží i k zapnutí soustavy klimatizace pro vyhřátí nebo vychlazení kabiny ještě před jeho příchodem. RAV4 je opatřen palubní rychlonabíječkou, podporující až 6,6 kW bez negativních dopadů na životnost baterie.

Komentáře ke článku