Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Autospolu vědí, že voda je nad zlato

V Autospolu vědí, že voda je nad zlato

Prodejce Fordu chystá speciální variantu Rangeru

Tentokrát jsme si z jednotlivých součástí skupiny AUTO UH vybrali společnost Autospol Uherské Hradiště, která je význačným regionálním dealerem značky Ford. Rozsah jejích aktivit však výrazně překračuje prostý prodej a servis, jak nás o tom přesvědčil prokurista firmy Dušan Vystrčil (na titulním snímku).

Jakým způsobem jste se k Fordu dostali?

Šlo o jednu z prvních položek v našem portfoliu. Zpočátku jsme si pouze pronajali místní zastoupení, které ovšem bylo nevýrazné, zcela zastaralé a považované za jedno z nejhorších v republice. Proto jsme v roce 2017 přikročili k radikálnímu kroku. Pro potřeby Autospolu jsme kompletně zrekonstruovali budovu někdejších ČSAO. Po jejím zprovoznění jsme se naopak posunuli na absolutní špičku. Dokonce se uvádí, že prodejní plocha 1200 metrů čtverečních je vůbec největší v celé Evropě.

Už v případě Araveru jsme se zmínili o ekologickém charakteru objektu. Předpokládáme, že zde tomu je obdobně.

Ano, také tady ve velké míře využíváme solární energii. Navíc ještě recyklujeme odpadovou vodu a sbíráme dešťovou. Používáme ji pak například v autoumývárně. Díky tomu neplatíme stočné a přináší to i další ekonomické výhody. 

Klíčem k obchodnímu úspěchu je vstřícný vztah k zákazníkovi

Co jste schopni nabídnout zákazníkovi v servisní části?

V zásadě všechno, včetně služeb lakovny a karosárny. Používáme ty nejvyspělejší technologické postupy. Což, mimochodem, znamená, že nemáme nouzi o kvalitní zaměstnance, kteří oceňují příjemné pracovní prostředí s dostatkem místa.

Jak jste spokojeni s poptávkou po vozidlech Ford?

Je třeba zdůraznit, že Ford pochopitelně není Škoda. Přesto si udržujeme stálou, převážně podnikatelskou klientelu. Z toho také vyplývá, že v centru její pozornosti se objevují především užitkové vozy. Sháňka je i po mladších ojetinách v našem autobazaru. Mezi novými osobními automobily hrají prim Kuga a Focus. Hitem se ovšem stává i osmimístné Tourneo Custom. Všechny tyto minibusy z naší půjčovny se přes léto nacházely v neustálé permanenci. Mnozí klienti byli jejich vlastnostmi tak nadšeni, že se po návratu z dovolené rozhodli pro koupi, kterou jsme jim zprostředkovali za mimořádně výhodných podmínek.

Vy ale chystáte i vlastní specialitu, se kterou budete na našem a slovenském trhu jediní. O co jde?

Nedávno jsme uzavřeli smlouvu s německým úpravcem, který pro nás zajišťuje výrobu nástaveb na Fordy Ranger. Jedná se v podstatě o obytné auto pro dvě osoby s kuchyňkou a topením. Představuje ideální dopravní prostředek například pro myslivce a rybáře. Zájem už projevily Lesy České republiky a dokonce i armáda. Potenciálních kupců je opravdu hodně, proto jsme se rozhodli nástavby instalovat i na starší Rangery. Vůbec celý tento segment je momentálně v kurzu, což se týká i sportovní varianty Rangeru Raptoru. Také v chystané prodejně autodoplňků nebude chybět sektor s off-road sortimentem, tedy se světelnými rampami, navijáky a podobným zbožím.

Zbývá se ještě zeptat na ikonu mezi fordy, na Mustang. Kdy si ho budou moci návštěvníci vašeho showroomu prohlédnout?

Nezastírám, že máme o něj enormní zájem. Víme, že by se na salonu nikdy dlouho neohřál. Bohužel nesídlíme v krajském městě, takže podle současných pravidel to není možné. Doufáme však, že se to brzy změní, protože jsme schopni ho prezentovat ve skutečně důstojném prostředí.

Komentáře ke článku