Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pirelli bude obouvat WRC

Pirelli bude obouvat WRC

Smlouva má tříletou platnost

Italský výrobce Pirelli se stal výhradním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa v rallye na následující tři sezony. Obutí řady WRC bylo poprvé veřejnosti představeno v rámci Italské rallye na Sardinii v říjnu loňského roku. Takzvaný shakedown tu s ním absolvovali Andreas Mikkelsen a Petter Solberg s vozem Pirelli Citroën C3 WRC.

Pirelli nabídne pro sníh a led produkty Sottozero Snow či Sottozero Ice, s hřeby (jichž může být až 384) i bez nich. Na šotolinu je určen Scorpion, v několika různě tvrdých směsích. Dobře známý P Zero najde uplatnění na asfaltových cestách. Konečně Cinturato je schopen zvládnout i skutečně extrémní podmínky, například průjezd stojatou vodou. 

Sada pneumatik Pirelli pro rallyovou sezonu 2021

Pirelli se šampionátu v té či oné formě účastní už od jeho založení v roce 1973, kdy v něm zásluhou Achima Warmbolda také získalo na Rajdu Polskim premiérové vítězství. První titul pro značku vybojoval v roce 1980 Walter Röhrl.

Komentáře ke článku