Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi House of Progress se otevírá

Audi House of Progress se otevírá

Tip na výlet do Autostadtu ve Wolfsburgu

Pokud máte rádi automobily a zajímá vás, jak se Audi vypořádává s výzvami digitalizace, designu, výkonu a udržitelnosti, pak byste si neměli nechat ujít návštěvu nového zážitkového centra Audi House of Progress. Jedná se o jedinou stálou expozici tohoto konceptu, který Audi představuje také na dočasných místech v různých světových metropolích. V Audi House of Progress se můžete seznámit s historií, současností i budoucností značky Audi a jejími produkty, které jsou zde prezentovány na více než 2 000 m2. Můžete si prohlédnout nejnovější modely Audi, jako je elektrický sportovní vůz RS e-tron GT nebo si vyzkoušet interaktivní stanice, kde se dozvíte více o technologiích a inovacích Audi.

 

Audi House of Progress se nachází v bývalém pavilonu Audi v Autostadtu, který byl kompletně přestavěn a modernizován. Autostadt je zábavní a edukační park zaměřený na automobily, který je součástí areálu automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu. Zde si můžete prohlédnout různé expozice a atrakce věnované značkám Volkswagen Group, jako jsou Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, MAN, Neoplan, Porsche, Scania, SEAT, Škoda Auto a samozřejmě Volkswagen. Můžete také navštívit muzeum automobilismu ZeitHaus nebo obdivovat futuristické skleněné věže CarTowers, kde jsou skladovány nové vozy.

Pokud chcete spojit návštěvu Audi House of Progress s tipem na výlet do okolí Wolfsburgu, můžeme vám doporučit několik zajímavých míst. Wolfsburg je páté největší město Dolního Saska a leží na řece Aller asi 75 km východně od Hannoveru a 230 km západně od Berlína. Je známé jako sídlo a největší závod Volkswagenu. Wolfsburg je jedním z mála německých měst postavených během první poloviny 20. století. Bylo založeno v roce 1938 jako domov pro dělníky produkující "KdF-Wagen", předchůdce Volkswagenu.

 

Jednou z dominant města je hrad Wolfsburg, který byl poprvé zmíněn v roce 1302 jako sídlo šlechtického rodu Bartensleben. Původně se jednalo o pevnost u Alleru, která byla později chráněna kopem. Hrad byl postupně rozšiřován a přestavován do současné podoby renesančního zámku s barokními prvky. V zámku je dnes umístěno městské muzeum, kde si můžete prohlédnout historické interiéry a expozice o dějinách města a regionu. V zámeckém parku se konají kulturní akce a koncerty.

Dalším zajímavým místem ve Wolfsburgu je Burg Neuhaus, který byl postaven v roce 1372 jako vodní hrad. Hrad sloužil jako sídlo šlechtického rodu von der Malsburg a později jako lovecký zámeček vévodů z Braunschweigu. V roce 1961 byl hrad přestavěn na hotel a restauraci. V hradním parku se nachází botanická zahrada s různými druhy rostlin.

Pokud máte rádi sport, můžete navštívit stadion Volkswagen Arena, kde působí fotbalový klub VfL Wolfsburg. Stadion byl otevřen v roce 2002 a má kapacitu 30 000 diváků. VfL Wolfsburg je jedním z nejúspěšnějších německých klubů posledních let, v roce 2009 vyhrál bundesligu a v roce 2015 se dostal do čtvrtfinále Ligy mistrů. Vedle stadionu se nachází Allerpark, kde si můžete užít různé volnočasové aktivity, jako je plavání, cyklistika, lezení nebo golf.

Pokud chcete poznat více německé kultury a historie, můžete se vydat do nedalekého Braunschweigu, který je jedním z nejstarších a nejkrásnějších měst Dolního Saska. Zde si můžete prohlédnout impozantní katedrálu svatého Blažeje, kde jsou pohřbeni první němečtí císaři Jindřich Lev a Ota IV. nebo náměstí Burgplatz s renesanční radnicí a hradem Dankwarderode. Můžete také navštívit Herzog Anton Ulrich-Museum, které je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších uměleckých muzeí v Německu.

 

 

Komentáře ke článku