Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota se chystá na tokijské olympijské hry

Toyota se chystá na tokijské olympijské hry

V akci při ní budou tři tisíce automobilů

Toyota se v roce 2015 podepsáním smlouvy s Mezinárodním olympijským výborem a Mezinárodním paralympijským výborem stala jejich oficiálním celosvětovým partnerem pro mobilitu na roky 2017-2024. Dohoda se týká olympijských a paralympijských zimních her v Pchjongčchangu 2018 a Pekingu 2022, respektive letních olympijských her v Tokiu 2020 a Paříži 2024.

V jejím rámci představí za dva roky v japonské metropoli autonomní řízení, včetně ukázek toho, jak plně automatizovaná vozidla jednou mohou nabídnout svobodu pohybu pro každého. Zároveň ukáže vozidlo Toyota Concept-i, které rozpoznává řidičovy emoce a přání, včetně schopnosti vést rozhovor s umělou inteligencí. Pro účely přepravy sportovců a zvláštních hostů po celé olympijské vesnici nasadí elektromobily e-Palette s bateriovým pohonem, asistenční vozítka WelCab či zařízení pro jízdu ve stoje.

 

Elektromobily e-Palette budou sloužit k dopravě po olympijské vesnici

 

Celkem bude během olympiády v akci flotila více než 3000 osobních automobilů značky Toyota, jejíž součástí budou i bezemisní model Mirai a autobus Sora s vodíkovým pohonem.

 

Toyota Mirai s vodíkovým pohonem

 

Vozidla k oficiálnímu použití budou vybavena pakety technologií aktivní bezpečnosti, jakými jsou například Toyota Safety Sense (TSS) a Lexus Safety System+ (LSS+), stejně jako podpůrným brzděním při parkování (PKSB) a v některých případech také autonomním řízením Higway Teammate. To umožňuje ovládání vozu na dálnicích bez držení volantu.

Komentáře ke článku