Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Milan Red

Milan Red

Rakouské superauto s ruským designem

Rakouská společnost Milan Automotive Rakušana Markuse D. Fuxe (36) představila své exkluzivní superauto Milan Red. Jeho podoba je dílem ruského designéra Dmitrije Lazareva.

Lazarev kdysi navrhl koncept Lada Raven a snažil se přesvědčit vedení ruské automobilky AvtoVAZ, aby zařadila do svého výrobního programu superauto. To se mu ale nepodařilo. Proto se po pěti letech přesunul na Krym, kde spojil své síly se společností PIK Vektor. Ta získala práva na design vozu Raven. Projekt zaujal rakouského závodníka Markuse Fuxe. Ten od Rusů odkoupil autorská práva, a tak se nakonec projekt Lada Raven proměnil v Milan Red.

Milan Red

Milan Red je konzervativní superauto, které, věřte nebo ne, po stránce koncepce i designu vychází z konceptu Lada Raven Dimitrije Lazareva. Když ruská automobilka odmítla toto superauto vyrábět, získala práva na jeho podobu ruská společnost PIK Vektor a od té je odkoupil Fux pro svou společnost Milan Automotive.

Motor navrhla rakouská firma AVL. Je to V8 6,2 l přeplňovaný čtyřmi turbodmychadly. Dosahuje výkonu 975 kW (1325 k) a největšího točivého momentu 1400 N.m. Převodovka je dvouspojková sedmistupňová. Poháněna jsou zadní kola. Motor v bloku s převodovkou jsou součástí nosné struktury vozu, která je jinak vyrobena z uhlíkového kompozitu.

Vůz o hmotnosti 1300 kg zrychlí z 0 na 100 km/h za 2,47 s, tedy rychleji než Bugatti Veyron. Rychlosti 200 km/h dosáhne za 5,46 s a 300 km/h za 9,98 s.

Milan Automotive plánuje výrobu 99 vozidel v ceně po dvou milionech eur. Údajně už má zájemce na 18 vozů.

Milan Red
Milan Red

 

Komentáře ke článku