Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lada Granta

Lada Granta

Nový sedan a celková modernizace

Ruská automobilka AvtoVAZ na blížícím se autosalonu v Moskvě představí kompletně modernizovanou modelovou řadu Granta, jejíž součástí bude i úplně nová verze sedan.

Lada Granta

AvtoVAZ dosud používal nezvyklé označení svých základních modelů. Zatímco malý jednoduchý hatchback a kombi nesly jméno Lada Kalina, malý sedan a liftback, postavené na stejném technickém základě, se jmenovaly Lada Granta. Nyní přichází modernizace obou modelů, spojená nejen se sjednocením vzhledu použitím identického řešení přídě, ale také s přechodem na jednotné označení Granta. Lada Granta tedy bude nově mít čtyři karosářské verze a jméno Kalina zmizí z nabídky.

Zatímco přední partie až po zpětná zrcátka se radikálně proměnily a dostaly trochu luxusnější výraz, ukazující nové směřování designu značky Lada, zádě se nikterak nezměnily. Výjimkou je sedan, který dostal celkově zcela novou podobu. Celkově už působí mnohem modernějším dojmem se zajímavějším designem.

Lada Granta

Zatímco v Evropě emisní limity nutí automobilky do miniaturizace motorů a k přeplňování, v Rusku je zatím vše při starém, takže i nové Granty budou nadále pohánět na naše poměry velké čtyřválce 1,6 l, a to ve verzích se dvěma nebo čtyřmi ventily na válec. Podle toho bude jejich výkon 64 kW (87 k) nebo 78 kW (106 k). Převodovka je pětirychlostní přímo řazená, na přání pětistupňová robotizovaná. Nejsilnější stránkou motorů Lada je jejich vyhlášená spolehlivost a odolnost při minimální údržbě.

Model Lada Granta je v Rusku třetím nejprodávanějším autem - za Ladou Vesta a Kiou Rio.

Lada Granta

Komentáře ke článku