Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-Benz třídy C

Mercedes-Benz třídy C

Sedan a kombi střední třídy v nové podobě

Aktuální generace třídy C byla ve čtvrtém roce prodeje nejžádanějším modelem značky Mercedes-Benz. Do pátého roku výroby vstupuje s rozsáhlými úpravami. Byl přepracován vnější i vnitřní design a zcela nová je elektronická soustava vozidla. Nově nabízí na přání digitální displej panelu přístrojů a multimediální systémy. Asistenční systémy jsou nyní na úrovni třídy S. Nová třída C už je u prodejců.

 

Mercedes C

Při uvedení na trh jsou k dispozici čtyři pohonné jednotky. Jsou to zážehový čtyřválec 1,5 l/135 kW (184 k) s převodovkou 9G-Tronic jako C 200 s pohonem zadních kol nebo C200 4Matic s pohonem všech kol, nový turbodiesel 2,0 l/143 kW (194 k) s převodovkou 9G-Tronic a pohonem zadních kol jako C 220 d a na vrcholu nabídky se nachází Mercedes-AMG C 43 4 Matic V6 BiTurbo 3,0 l/287 kW (390 k) s převodovkou AMG Speedshift TCT 9G.

 

Nová generace zážehových čtyřválců 1,5 l je vybavena 48V systémem s řemenem poháněným motor-generátorem s funkcí spouštěče (EQ Boost). Tento mildhybridní systém při zrychlení přidá 10 kW (14 k) a naopak při zpomalování rekuperuje kinetickou energii.

 

Mercedes C

Třída C má nový koncept zobrazování včetně na přání dodávaného zcela digitálního panelu sdružených přístrojů o uhlopříčce 12,3“. Základní verze má klasické sdružené přístroje se dvěma tubusy a mezi nimi 5,5“ barevný displej. Multimediální displej nad středovou konzolí je sedmipalcový nebo na přání poprvé 10,25“ (standardně ve spojení se systémem Comand).

 

Třída C disponuje dotykovými ovládacími prvky na volantu, které stejně jako povrch chytrého telefonu reagují na stírací pohyby prstem. Tímto způsobem lze ovládat funkce panelu sdružených přístrojů a celého informačního a zábavního systému, aniž by řidič musel pouštět volant. Nové je také ovládání systému Distronic a tempomatu přímo na volantu. Informační a zábavní systém lze navíc ovládat prostřednictvím dotykové plochy s otočným tlačítkem s haptickou zpětnou vazbou na středové konzoli nebo hlasovým ovládáním Linguatronic.

Mercedes C

 

Nová třída C disponuje nejaktuálnějšími asistenčními systémy Mercedes-Benz s vylepšenými kamerovými a radarovými technologiemi. Třída C kromě toho používá pro asistenční funkce data mapových podkladů a navigačního systému.

Cenová nabídka začíná na 997 040 Kč za sedan C 200, v případě C 200 kombi to je 1 057 540 Kč (vč. DPH). Výroba modernizované podoby vozu začala 1. srpna v závodě v Brémách.

Mercedes C

 

Komentáře ke článku