Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mičánek ambasadorem Mercedesu

Mičánek ambasadorem Mercedesu

Bude spolupracovat se zlínským prodejcem

Ve světě motorsportu je sice jméno Jiřího Mičánka mladšího spojeno zejména se značkou Lamborghini, nyní ale bude mít co do činění ještě také s jiným výrobcem. Brněnský závodník a současně manažer stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra totiž uzavřel spolupráci se zlínskou společností Samohýl MB. Ta je autorizovaným prodejcem značky Mercedes-Benz a Mičánek se nyní stane jejím ambasadorem.

"Jirka miluje mercedesy a jezdí s nimi v běžném životě, známe se, jsme přáteli. Je logické, že jsme se domluvili, přece ho nenecháme jezdit ve vozech jiných značek," říká se smíchem Martin Samohýl, který zlínské zastoupení značky vede.

Nově vzniklé partnerství je vyústěním dlouhodobé spolupráce nejen mezi Jiřím Mičánkem mladším a Martinem Samohýlem, ale také stájí Buggyra. Ta totiž právě od Samohýla koupila vůz Mercedes-AMG GT4, se kterým letos účinkuje v seriálu 24H Series. Kromě toho je součástí jejího vozového parku také Mercedes-AMG specifikace GT3.

"Jsem rád, že se tyto tři věci propojily. Je to z mého pohledu logický krok, ke kterému směřovalo i to, že se s Martinem známe, jsme podobně staří a máme stejný vkus na auta," dodává Mičánek.

Na začátku spolupráce dostal Mičánek čtyřdvéřové kupé AMG GT 63 S. Ještě během letošního roku by měl ale přesednout do vrcholné verze limuzíny třídy S, která se vyrábí pod značkou Maybach.

Jiří Mičánek uzavřel spolupráci s dealerstvím Samohýl MB. Foto: Buggyra Racing



Samohýl věří, že spolupráce s Mičánkem by mohla být přínosná i pro ostatní zákazníky dealerství Samohýl MB.

"My ta auta jen neprodáváme a neservisujeme, zkrátka nás baví. Kolem značky Samohýl MB je komunita přátel a zákazníků, které bereme během roku i na okruhy. Spojení s Jirkou, který má za sebou úspěšnou okruhovou kariéru a je i dnes aktivní závodník, je pro nás přínos i v tomto směru. Očekávám, že od něj budeme dostávat na auta zpětnou vazbu, kterou můžeme předávat i našim zákazníkům," říká Samohýl.

Podnik Samohýl MB působí na trhu už více než 30 let. Tehdy ho založil dědeček současného šéfa Martina Samohýla. Nyní už společnost vede třetí generace rodiny Samohýlů.

 

Super Trofeo, FIA CEZ a možné také vrchy



Co se závodních aktivit týče, bude letos Mičánkův tým opět působit v seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe. Zde budou s jistotou pokračovat Bronislav Formánek a Karol Basz, kteří se pokusí navázat na loňské čtyři triumfy ve třídě Pro-Am. Formánek navíc v této klasifikaci obsadil celkové třetí místo. Pravděpodobné je také pokračování dvojice Libor Dvořáček - Kurt Wagner v hodnocení Lambo Cupu.

Stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra ale bude účinkovat se dvěma vozy Lamborghini Huracán ST EVO2 rovněž v seriálu FIA CEZ. Tam budou o body do sprintového hodnocení třídy GTC bojovat Jáchym Galáš a Matěj Pavlíček.

Vyloučena není ani možnost, že si zazávodí i sám Jiří Mičánek mladší, a v to v republikovém mistrovství závodů do vrchu. Tam se mu loni podařilo vybojovat celkové druhé místo v kategorii 1 a skupině 2. Prioritu ovšem bude mít účinkování týmu na okruzích.

Zdroj: Buggyra Racing, Autonoviny, úvodní foto: Buggyra Racing

Komentáře ke článku