Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jak se domácí miláček změnil v hrocha

Jak se domácí miláček změnil v hrocha

Obrovská rizika při převozu nezajištěných psů

Centrum pro technologie pojišťovny Allianz (AZT) v Mnichově připravilo test, dokumentující, jakou paseku může v autě způsobit přepravovaný německý ovčák. Nešlo ale o poškození interiéru jeho zuby či znečištění z důvodu absence nutných zastávek. Mnohem horší pohromu znamená nehoda v rychlosti pouhých 40 km/h.

Na zadním sedadle volně trůnící domácí miláček o hmotnosti 35 kilogramů se změnil v neřízenou střelu, jejíž váha se za letu zvýšila 40x, tedy na hodnotu 1400 kilogramů. Tolik váží dospělý hroch!

Náš experiment ukazuje, že vezete-li vzadu nezajištěného středně velkého psa, může při čelním nárazu i v poměrně nízké rychlosti dojít k naprosté devastaci předních sedadel,“ uvádí Carsten Reinkemeyer, odborník na automobilové strojírenství a dopravní bezpečnost z AZT.

Živočichové vážící do 12 kilogramů by měli být proto zajištěni speciálním postrojem z nepružného materiálu, jenž se připne k bezpečnostnímu pásu. Pro větší jsou určené přepravní boxy či klece v zavazadlovém prostoru. Ty nejen minimalizují rizika při samotné havárii, ale jsou vhodné i po ní. Vyděšená zvířata totiž často nekontrolovatelně vybíhají z automobilů a ohrožují tak sebe i okolní provoz. 

Komentáře ke článku