Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

První republika ožije v Praze-Hostivaři

První republika ožije v Praze-Hostivaři

Premiérový ročník výstavy Automobilové klenoty

V sobotu 25. srpna se v prostorách golfového hřiště v Praze-Hostivaři uskuteční premiérový ročník výstavy Automobilové klenoty. Tematicky se přehlídka zaměří na historická vozidla z období první republiky.

Samostatné expozice budou věnovány českým značkám Aero, Jawa, Laurin & Klement, Praga, Tatra, Škoda, Walter, Wikov a Zbrojovka. Chybět nebudou ani motocykly a zajímavé vozy zahraniční provenience.

Exponáty zapůjčili jak sběratelé, tak tuzemská muzea automobilových veteránů. Pan Emil Příhoda kupříkladu poskytl Pragu Grand z roku 1919, kterou používal jako oficiální limuzínu prezident T. G. Masaryk.

Návštěvníci dostanou šanci vybrat nejhezčí auto. Kromě toho bude pro ně připraveno také několik dobových módních přehlídek, swingová hudba, výstava obrazů s motoristickou tematikou, přednášky, retro market, piknik food festival a program pro děti.

Komentáře ke článku