Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Escape6 Prague Car Festival posedmé

Escape6 Prague Car Festival posedmé

V pražských Letňanech se sjede na 700 atraktivních aut

Prague Car Festival se poprvé uskutečnil v roce 2012 a od té doby se vypracoval mezi nejvýznamnější evropské výstavy upravených automobilů. Jeho již sedmý ročník proběhne ve dnech 1. a 2. září v areálu PVA v Praze-Letňanech.

K vidění bude více než 700 namnoze unikátních automobilů, z nichž 150 až 200 přijede ze zahraničí. Hlavní část z nich lze zařadit do kategorie tuningu. Mezi ojedinělé exponáty zde patří například automobily z dílny Top Secret, polský Mercedes AMG GT-S Carbonnere či Project Lamborghini Aventador a Nissan GT-R v úpravě Liberty Walk. Ve druhém případě jde o vozidlo českého majitele, kterému se jeho výkon podařilo vyšponovat už na hodnotu 1200 koní.

Poprvé si na této přehlídce dají dostaveníčko supersporty v rámci srazu Czech Supercar Meet. Novinkou je rovněž setkání sportovních vozů značky Ford, včetně takových lahůdek, jakými jsou Sierra Cosworth, Escort Cosworth nebo zcela nejnovější řady RS a ST. Sekce elektromobility a technologií budoucnosti nabídne ukázku aktuálních elektromobilů, dobíjecí stanice i testovací jízdy na venkovní ploše.

Největším vystavovatelem bude společnost Escape6, která je současně titulárním partnerem akce. Obsadí celou jednu halu o ploše 600 m2. Kromě pohledu na řadu zajímavých technických kousků se zde návštěvníkům naskytne rovněž šance vyhrát cestu na největší světovou tuningovou show v americkém Las Vegas.

Jeden šťastlivec dokonce z Escape6 Prague Car Festivalu odjede s novým autem. A to ne ledajakým. Půjde o Škodu Octavia RS301, existující v jediném exempláři! Vůz, věnovaný firmou BSR, je přitom plně homologován pro běžný silniční provoz. Pro jeho získání je pouze potřeba si zakoupit lístek do tomboly v ceně 100 Kč a pak si už jen držet palce.

Spektrum doprovodného programu je ovšem mnohem širší. Patří do něj dětské motokáry, soutěže o ceny v jízdě na herních konzolích, ale také módní přehlídky nebo volba miss.

Escape6 Prague Car Festival je v pátek 1. září přístupný veřejnosti od 10 do 18 hodin, v sobotu 2. září pak do 16 hodin. V předprodeji lze vstupenku pořídit za 220 Kč, přímo na místě za 250 Kč.

 

 

 

Komentáře ke článku