Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kout chystá v Assenu odvetu

Kout chystá v Assenu odvetu

Český jezdec není spokojen s druhou příčkou

Evropský šampionát superkartů má tento víkend před sebou druhý a tudíž prostřední díl svého skromného kalendáře. Tentokrát se borci na pekelně rychlých kapotovaných motokárách se čtvrtlitrovými motory sejdou v nizozemském Assenu.

Na startu nebude přirozeně chybět ani Adam Kout. Kontinentální mistr z let 2015 a 2016 má po úvodním podniku v Doningtonu na kontě 40 bodů a desetibodovou ztrátu na vedoucího Němce Petera Elkmanna, za nímž ve Velké Británii pokaždé dojel na druhém místě.

V mezidobí jsme především na káře doladili veškeré detaily. Přece jen jsme ji před začátkem sezony dokončili na poslední chvíli. Letos absolvuji redukovaný program, takže jsem se jinak věnoval převážně fyzické přípravě. A abych nezapomněl, ukážeme také nový barevný design karoserie,“ připomíná pilot týmu MS Kart z Prachatic, řízeného naším historicky prvním motokárovým mistrem Evropy Milanem Šimákem.

 

Adam Kout boj o titul rozhodně nevzdává

 

Cíl je jasný. Porazit Elkmanna, který je největším a v podstatě už i jediným konkurentem v boji o nejvyšší příčku. „Věřím, že se to může podařit. V Doningtonu jsem se k němu dostal hodně blízko. Assen mně sedí, jsem docela netěšený, nejsem zvyklý na tak dlouhé přestávky v závodění. Zisk titulu mám pořád ve svých rukou,“ věří si Kout.

Závody se jedou v rámci velkolepě pojaté akce Gamma Racing Day, jejíž součástí je i prezentace stáje F1 Renault. Očekává se, že tribuny zaplní přes sto tisíc fanoušků. Ti poženou dopředu především domácího Marcela Maasmanna, na dobré umístění si dělají čáku i Andreas Jost z Německa a Belgičan Yannick de Brabander.

Průběžné pořadí po dvou závodech: 1. Peter Elkmann (D) 50, 2. Adam Kout (CZ) 40, 3. Andreas Jost (D) 32, 4. Marcel Maasmann (NL) 24, 5. Yannick de Brabander (B) 18, 6. Jaime Zuleta (COL) 17, 7. David Harvey (GB) 14, 8. Vesa Lehtinen (SF) 14, 9. Carl Hulme (GB) 11, 10. Mark Verhaar (NL) 10…

Komentáře ke článku