Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kout boj o titul ještě nevzdal

Kout boj o titul ještě nevzdal

V Le Mansu potřebuje vyhrát obě jízdy

Tento víkend dospěje ke svému závěru letošní evropský šampionát superkartů. Do francouzského Le Mansu odcestoval rovněž český reprezentant Adam Kout, který stále nevzdal boj o titul.

Dosud má na svém kontě 73 bodů, jeho největší soupeř Peter Elkmann o dva více. Problém je v tom, že podle pravidel se každému účastníku škrtá nejhorší výsledek. Zatímco Němec momentálně odepisuje nulu, Kout 13 bodů.

Musím obě jízdy vyhrát a doufat, že Elkmann alespoň jednou dojede čtvrtý nebo horší,“ má spočítáno jezdec prachatického týmu MS Kart Milana Šimáka.

Z toho, že vývoj věcí příštích nemá jen ve svých rukou, si mnoho nedělá. „Půjdeme do toho naplno. Není už co ztratit. Poškozený motor z Assenu je opravený. Byla s ním spousta práce, ale Milan ho dokázal dát do pořádku. Pořadatelé připravili hned tři volné a jeden oficiální trénink. Patrně využijeme všechny, abychom byli opravdu perfektně připraveni,“ vysvětluje Kout.

Je srozuměn i s případnými vrtochy počasí: „Nepreferuji, jestli se závodí na mokru nebo suchu. V dešti je to ale dost nepříjemné. Okruh z dřívějška dobře znám a patří k mým oblíbeným. Uvidíme, jak to všechno dopadne.

Průběžné pořadí po 4 ze 6 závodů: 1. Peter Elkmann (D) 75, 2. Adam Kout (CZ) 73, 3. Andreas Jost (D) 64, 4. Yannick De Brabander (B) 63, 5. Marcel Maasmann (NL) 48…

Komentáře ke článku